Prokurors: Strasbūras šāvējs sauca "Allahu Akbar"; iepriekš notiesāts jau 27 reizes (9)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Apšaudi otrdien Strasbūrā sarīkojušais uzbrucējs, atklājot uguni, saucis "Allahu Akbar" ("Dievs ir dižens"), trešdien pavēstīja Francijas terorisma lietu prokurors Remī Eics, piebilstot, ka uzbrukums tiek izmeklēts kā terorisma epizode.

Likumsargiem šāvēju joprojām nav izdevies notvert, bet četri ar viņu saistīti cilvēki aizturēti Strasbūrā, norādīja Eics.

Uzbrukumu izmeklē Parīzes prokuratūras pretterorisma nodaļa, ņemot vērā "vietu, pret kuru tika vērsts uzbrukums, veidu, kā uzbrukums notika, šāvēja profilu", kā arī liecības, ka viņš saucis "Allahu Akbar", piebilda prokurors.

Par iepriekš pastrādātiem noziegumiem, arī vardarbību un laupīšanu, šāvējs Francijā, Vācijā un Šveicē notiesāts 27 reizes, sacīja Eics.

2015. gadā atrodoties cietumā, drošības dienesti viņu reģistrējuši kā potenciālu ekstrēmistu.

Video: Pēc apšaudes Strasbūrā turpinās uzbrucēja meklēšana

Otrdienas uzbrukumā divi cilvēki nogalināti, vienam upurim iestājusies smadzeņu nāve, bet 12 citi ievainoti, seši no viņiem - nopietni, sacīja Eics.

Jau vēstīts, ka vīrietis, kurš sarīkoja apšaudi Strasbūras centrā pie Ziemassvētku tirdziņa, ir identificēts, bet vēl nav notverts.

Šāvējs identificēts kā 29 gadus vecais Šerifs Šekats, kurš dzimis Strasbūrā. Uzbrucējs ir marokāņu izcelsmes, un viņš jau iepriekš bijis zināms policijai par noziegumiem, kas nebija saistīti ar terorismu.

Fotogalerija: Apšaude Strasbūrā

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu