Madrides "Real" sensacionāli savā laukumā zaudē Maskavas CSKA

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sensacionālu zaudējumu UEFA Čempionu līgas futbolā grupu turnīra noslēdzošajā kārtā trešdien piedzīvoja Spānijas grands Madrides "Real", kas savā laukumā ar 0:3 (0:2) piekāpās Maskavas CSKA vienībai no Krievijas.

Jau pirmajā puslaikā CSKA futbolisti negaidīti bija ieguvuši divu vārtu pārsvaru, kad ar precīziem sitieniem izcēlās Fjodors Čalovs un Georgijs Šeņņikovs. Madrides komandai nekādi nesekmējās ar atspēlēšanos, turklāt 73.minūtē vien 19 gadus vecais islandiešu pussargs Arnors Sigurdsons panāca jau pārliecinošo 3:0.

Mača izskaņā iniciatīva piederēja "Real" futbolistiem, tomēr viņiem nekādi neizdevās gūt kaut vienus vārtus.

Karaliskajam Madrides klubam šis Eirokausos savā laukumā ir smagākais zaudējums.

Tikmēr otrā trešdienas G grupas mačā negaidītu uzvaru guva arī Čehijas čempione Plzeņas "Viktoria", kas savā laukumā ar 2:1 (0:0) pārspēja spēcīgo Itālijas klubu "AS Roma".

G grupā tik un tā ar 12 punktiem sešos mačos uzvarēja "Real", kam ar deviņiem punktiem sekoja "AS Roma". Trešo vietu un iespēju startēt UEFA Eiropas līgā ar septiņiem punktiem nodrošināja "Viktoria", kamēr septiņus punktus iekrāja arī CSKA, tomēr tai Eirokausu sezona ir noslēgusies.

Savukārt E, F un H grupās noslēdzošās - sestās - kārtas mači sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika.

Vietas izslēgšanas turnīrā nodrošinājušas Madrides "Real", "Barcelona", Mančestras "City", Mančestras "United", Turīnas "Juventus", Minhenes "Bayern", "AS Roma", Amsterdamas "Ajax", Dortmundes "Borussia", Madrides "Atletico", "Porto", Gelzenkirhenes "Schalke 04", "Liverpool", Totenhemas "Hotspur" un Parīzes "Saint-Germain" komandas.

Pēdējā ceļazīme trešdien tiks sadalīta starp Doņeckas "Šahtar" un Lionas "Olympique" komandām.

Izslēgšanas turnīra pāru izloze notiks nākamajā pirmdienā.

Izslēgšanas turnīrs ar astotdaļfināla fāzi sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu