Gada rasols: Nopietni un amizanti notikumi ārvalstu ziņās (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Gads ir pietiekami ilgs laiks, lai pasaulē lietas mainītos. Pēc šī gada ASV prezidents Donalds Tramps vairs nerunā ar Putinu, uz Marsa nogādāta jauna zonde, Kanādā legalizēta marihuāna un noticis daudz kas cits, taču - kuri ir tie pasaules notikumi, kuriem Latvijas lasītāji pievērsuši lielāko uzmanību?

Terorakts Strasbūrā 

Sāksim ar nesenākiem notikumiem. Diemžēl šī nav pozitīva ziņa, bet uzmanība tam jāpievērš. Strasbūrā notikušais terorakts, par kuru atbildību uzņēmusies saucamā Islāma valsts. 

Terorists laupīja piecu cilvēku dzīvības un neskaitāmus ievainoja. Uzbrucēju policija nogalināja pēc tam, kad vairākas dienas bēguļoja. 

Krievijas agresija Kerčas šaurumā

Novembra beigās Krievijas robežapsardzes kuteris atklājis uguni uz Ukrainas Jūras spēku kuģu grupu, trāpot diviem nelieliem artilērijas bruņu kuteriem un ievainojot divus ukraiņu jūrniekus. 

Pēc notikušā Krievijas amatpersonas arestējušas Ukraiņu jūrniekus. Vēl nav zināms, kā situācija atrisināsies, taču šis ir iemesls kāpēc Tramps negrib tikties ar Putinu

Foto: TASS/Scanpix

Merkele atkāpjas no amata

Vācijas kanclere Angela Merkele paziņoja, ka pēc tekošā mandāta beigām 2021. gadā vairs nekandidēs uz kanclera amatu un decembrī atkāpsies no viņas Kristīgi demokrātiskās savienības (CDU) vadītājas amata.

Šis notikums ir ievērības cienīgs, jo kā Vācijas kanclere viņa bijusi kopš 2005. gada. Viņas vietu ieņem Annegrēta Krampa-Karenbauere.

Vācijas kanclere Angela Merkele. 
Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto: AFP/SCANPIX

Sprādzienbīstamie sūtījumi

Amerikā, kāds ļaundaris, izsūtījis vairākus pasta sūtījumus, kas saturēja sprāgstvielas. Pasta sūtījumi saņemti ASV bijušās valsts sekretāres Hilarijas Klintones un bijušā prezidenta Baraka Obamas birojos.

Kā arī šādi sūtījumi piegādāti aktierim Robetam De Niro un citiem. Vainīgais ir aizturēts, kopumā viņš nosūtījis 12 šādus sūtījumus. 

ASV prezidents Baraks Obama
ASV prezidents Baraks Obama Foto: Reuters/Scanpix

Dženovas sabrukušais tilts

Dženovā Itālijas ziemeļrietumos augusta sākumā sabruka autostrādes A10 tilts. Katastrofa prasīja 42 cilvēkupurus. 

Kā viens no sabrukšanas iemesliem, iespējams, bijis tilta vecums. 

Saindētie Krievijas pilsoņi

Bijušais Krievijas izlūkdienestu virsnieks Skripaļs un viņa meita Jūlija 4. martā Anglijas pilsētā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu Novičok.

Pie notikušā tiek vainotas Krievijas varasiestādes, taču izmeklēšana vēl turpinās. 

Tramps satiek Čenunu 

Šogad notika leģendāra tikšanās starp ASV un Ziemeļkorejas valstu līderiem. Tramps un Kims pirmo reizi tikās 12. jūnijā Singapūrā, kur parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

Lai arī valstu attiecībās vēljoprojām ir saspīlējums, šī tikšanās bija ievērības cienīga. 

Turpmāk nedaudz vieglāks saturs 

Meksikāņu pāris vizina cilvēku ķermeņa daļas ratiņos

Kāds meksikāņu pāris tika arestēts saistībā ar 20 cilvēku slepkavībām. Tomēr plašu sabiedrības uzmanību viņi izpelnījās tāpēc, ka tika pieķerti pārvietojamies pa pilsētu ar bērnu ratiņiem, kas pilni ar cilvēku ķermeņa daļām. 

Foto: EPA/Scanpix

Sāniskā nolaišanās

Lielbritānijā kādai lidmašīnai nācās nosēsties gandrīz sāniski, spēcīgu vēju dēļ. Tomēr pilotu meistarība tika atzinīgi novērtēta, tāpēc šis video ir plaši skatīts. 

Beigusies marihuāna

Šogad Kanāda izcēlās ar to, ka oficiāli legalizējusi marihuānas lietošanu izklaides nolūkiem. 

Tomēr plašāku uzmanību pievērsa fakts, ka otrajā dienā pēc legalizācijas, veikalos marihuānas krājumi beigušies. Vairāki iedzīvotāji stāvējuši stundām ilgi rindās, taču mājās nācās doties tukšām rokām. 

Foto: AP Photo/Jae C. Hong/Scanpix

Adatas pārtikas produktos

Šogad cilvēki ļoti dīvainos veidos pārsteidza sabiedrību, piemēram, ievietojot adatas pārtikas produktos. 

Par šādiem gadījumiem ziņots Lietuvā un Austrālijā. Par laimi pēc šiem incidentiem neviens nav cietis. Austrālijā tika adatu izvietotāja tika atrasta. 

Foto: Reuters / Scanpix

Kāzu svinībās piedalās Bejonsa

Mumbajā salaulājas Iša Ambani, kuras tēvs Mukešs Ambani tiek uzskatīts par Indijas bagātāko cilvēku.

Kāzu svinības ilga vairākas nedēļas un viesu vidū bijusi amerikāņu popzvaigzne Bejonsa, kā arī ASV bijušie valsts sekretāri Hilarija Klintone un Džons Kerijs.

Foto: AP/Scanpix
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu