Titulētais "AC Milan" neizkļūst no UEFA Eiropas līgas apakšgrupas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Titulētais Itālijas futbola klubs "AC Milan" ceturtdien nespēja izkļūt no UEFA Eiropas līgas apakšgrupas.

Apakšgrupu turnīra noslēdzošajā - sestajā - kārtā "AC Milan" komanda F grupas cīņā viesos ar 1:3 (0:0) piekāpās Grieķijas klubam Pirejas "Olympiakos".

"AC Milan" bija tuvu izslēgšanas turnīra sasniegšanai par spīti tam, ka 70.minūtē Itālijas komandas futbolists Kristians Sapata raidīja bumbu savos vārtos, panākdams 0:2. Nepilnas divas minūtes vēlāk viņš reabilitējās un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, kas Milānas vienībai būtu ļāvis izkļūt no grupas. Tiesa, 81.minūtē "pendeli" realizēja "Olympiakos" kapteinis Kosts Fortunis, kas tieši Grieķijas klubam ļāva sasniegt izslēgšanas turnīru.

Otrā šīs grupas mačā Spānijas klubs Seviljas "Real Betis" viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Luksemburgas komandu "Dudelange".

F grupas kopvērtējumā ar 12 punktiem sešās spēlēs uzvarēja "Real Betis", kamēr pa desmit punktiem ieguva "Olympiakos" un "AC Milan", bet pēdējā ar vienu punktu palika "Dudelange".

"Olympiakos" otro vietu izcīnīja, jo tai pret "AC Milan" bija labāka vārtu attiecība.

Tikmēr H grupā Vācijas klubs Frankfurtes "Eintracht" viesos ar 2:1 (0:0) pārspēja Romas "Lazio" no Itālijas, šim mačam no sportiskā viedokļa neko daudz gan neizšķirot.

Tiesa, spēle paliks atmiņā ar fanu nekārtībām, jo deviņi vācu līdzjutēji tika aizturēti pēc sadursmēm ar Romas policiju, turklāt "Eintracht" atbalstītāji centās izskriet arī laukumā, kā arī meta petardes.

Zīmīgi, ka jau abu komandu duelī pirmajā aplī Frankfurtē izcēlās nekārtības starp līdzjutējiem.

Otrā šīs grupas spēlē neveiksmīgi spēlējošā Francijas komanda Marseļas "Olympique" savā laukumā ar 1:3 (1:2) piekāpās Kipras klubam Limasolas "Apollon".

Marseļas komanda gan jau no astotās minūtes spēlēja mazākumā

Grupas kopvērtējumā ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešās spēlēs uzvarēja "Eintracht", kamēr "AS Roma" ieguva deviņus punktus. Pie septiņiem tika "Apollon", kamēr tikai ar vienu punktu Eiropas līgas sezonu noslēdza pagājušā gada vicečempione Marseļas "Olympique".

Tuvu sezonas noslēgumam Eirokausos bija Skotijas futbola flagmanis Glāzgovas "Celtic", kas ceturtdien savā laukumā ar 1:2 (0:0) piekāpās Austrijas klubam "Salzburg".

Tiesa "Celtic" komandu izglāba tas, ka Norvēģijas vienība Tronheimas "Rosenborg" viesos spēja nospēlēt neizšķirti 1:1 (0:0) ar Vācijas klubu "Leipzig".

B grupas kopvērtējumā ar 18 punktiem uzvarēja "Salzburg", kamēr otrā ar deviņiem punktiem bija "Celtic". Septiņus punktus ieguva "Leipzig", bet vienu - "Rosenborg".

Grupu turnīru ar uzvaru ceturtdien noslēdza arī Anglijas komanda Londonas "Arsenal", kas savā laukumā ar 1:0 (1:0) pieveica Agdamas "Qarabag" no Aerbaidžānas.

Otrā E grupas mačā Lisabonas "Sporting" no Portugāles savā laukumā ar 3:0 (3:0) pārliecinoši apspēlēja Ukrainas klubu Poltavas "Vorskla".

E apakšgrupas kopvērtējumā drošu uzvaru ar 16 punktiem guva "Arsenal", kas par trīs punktu tiesu apsteidza "Sporting". Pa trim punktiem tikmēr ieguva "Vorskla" un "Qarabag".

Tikmēr cits Londonas klubs "Chelsea" nespēja tikt pie sestās uzvaras, jo viesos nospēlēja 2:2 (1:1) ar Sēkešfehērvāras "MOL Vidi" no Ungārijas.

Otrā L grupas cīņā Baltkrievijas flagmanis Barisavas BATE pārliecinoši ar 3:1 (3:0) apspēlēja Saloniku PAOK no Grieķijas.

L apakšgrupas kopvērtējumā ar 16 punktiem uzvarēja "Chelsea", kam ar deviņiem punktiem sekoja BATE. Septiņus punktus ieguva "MOL Vidi", kamēr pie trim punktiem tika PAOK.

Aģentūra LETA jau ziņoja, Latvijas futbola izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins ceturtdien aizvadīja savu pirmo UEFA Eiropas līgas spēli pēc divu gadu pārtraukuma, viņa pārstāvētajai Šveices komandai "Zurich" nospēlējot neizšķirti 1:1 (1:1) ar Bulgārijas vadošo komandu Razdragas "Ludogorets".

"Zurich" jau pirms šīs kārtas bija nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā.

Vaņins šajā sezonā zaudējis "Zurich" pamatvārtsarga vietu, bet nedēļas nogalē aizvadīja vienu puslaiku Šveices augstākās līgas spēlē, jo traumu guva cits Cīrihes komandas bumbu ķērājs Janniks Brehers.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Vācijas bundeslīgas komanda Leverkūzenes "Bayer" viesos ar 5:1 (2:1) sagrāva Kipras vienību Larnakas AEK. "Bayer" rindās pa diviem vārtiem guva Dominiks Kors un argentīnietis Lukass Alario.

A apakšgrupā ar 13 punktiem sešās spēlēs uzvarēja "Bayer", tālāk ar desmit punktiem sekoja "Zurich", pieci punkti bija AEK vienībai, bet četrus punktus iekrāja "Ludogorets".

Savukārt cits Latvijas izlases futbolists Dāvis Ikaunieks ceturtdien palika rezervē, kamēr viņa pārstāvētā Čehijas komanda "Jablonec" K apakšgrupas spēlē viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Ukrainas vicečempioni Kijevas "Dinamo", noslēdzot sezonu Eirokausos.

Vienīgos vārtus šajā mačā guva Martins Doležals, kurš desmitajā minūtē pēc stūra sitiena sita precīzi ar galvu.

Ikaunieks šosezon laukumā bija divās no sešām UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēlēm, abās nākot uz maiņu.

Tikmēr otrā šīs apakšgrupas spēlē Francijas klubs "Stade Rennais" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Kazahstānas čempioni "Astana". Mājiniekiem abus vārtus guva senegāliešu uzbrucējs Ismaila Sarrs.

K apakšgrupā ar 11 punktiem sešās spēlēs triumfēja Kijevas "Dinamo", tālāk ar deviņiem punktiem bija "Stade Rennais", astoņus punktus iekrāja "Astana", bet piecus - "Jablonec".

Savukārt cits kuldīdznieks Andris Treimanis ceturtdien tiesāja G apakšgrupas maču, kurā Spānijas klubs "Villarreal" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Maskavas "Spartak" no Krievijas.

Treimanis šajā mačā parādīja sešas dzeltenās un vienu sarkano kartīti. Pamatlaika pēdējā minūtē Treimanis noraidīja mājinieku aizsargu Džaumi Kostu, kurš izklupienā notrieca pretinieku. Tāpat mača beigās tika brīdināti divi "Spartak" futbolisti par grūstīšanos un nesportisku uzvedību, bet viens "Villarreal" futbolists - par izrunāšanos.

Treimaņa asistenti šajā mačā bija Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjonņikovs, ceturtais tiesnesis bija Raimonds Tatriks, bet papildus tiesneša statusā bija Aleksandrs Golubevs un Edgars Maļcevs.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Vīnes "Rapid" savā laukumā izrāva uzvaru 1:0 (0:0) pār Glāzgovas "Rangers" komandu.

G apakšgrupā pa desmit punktiem guva "Villarreal" un "Rapid", seši punkti bija "Rangers" futbolistiem, bet piecus punktus iekrāja "Spartak".

UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīra pāru izloze notiks pirmdien.

Pēc apakšgrupu turnīra noslēguma kļuvis skaidrs, ka UEFA Eiropas līgas 1/32 finālam kvalificējušās Leverkūzenes "Bayer" (Vācija), "Zurich" (Šveice), "Salzburg" (Austrija), Glāzgovas "Celtic" (Skotija), Sanktpēterburgas "Zeņit" (Krievija), Prāgas "Slavia" (Čehija), Zagrebas "Dinamo" (Horvātija), Stambulas "Fenerbahce" (Turcija), Londonas "Arsenal" (Anglija), Lisabonas "Sporting" (Portugāle), Seviljas "Real Betis" (Spānija), Pirejas "Olympiakos" (Grieķija), "Villarreal" (Spānija), Vīnes "Rapid" (Austrija), Frankfurtes "Eintracht" (Vācija), Romas "Lazio" (Itālija), "Genk" (Beļģija), "Malmo" (Zviedrija), "Sevilla" (Spānija), "Krasnodar" (Krievija), Kijevas "Dinamo" (Ukraina), "Stade Rennais" (Francija), Londonas "Chelsea" (Anglija), Barisavas BATE (Baltkrievija).

Savukārt no UEFA Čempionu līgas uz līmeni zemāku turnīru pārcelsies "Clu Brugge" (Beļģija), Milānas "Inter", "Napoli" (abas - Itālija), Stambulas "Galatasaray" (Turcija), Lisabonas "Benfica" (Portugāle), Doņeckas "Šahtar" (Ukraina), Plzeņas "Viktoria" (Čehija) un "Valencia" (Spānija).

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu