Kučinskis: Likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu ir jāpārrunā ar ministriem un juristiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotais likumprojekts par Rīgas domes atlaišanu ir jāpārrunā ar ministriem un juristiem, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars aģentūrai LETA stāstīja, ka premjers patlaban nav informēts par to, cik tālu VARAM tikusi ar likumprojekta izstrādi un kāds varētu būt dokumenta gala variants.

Tāpat premjers neprognozēja, kad šo likumprojektu varētu skatīt Ministru kabinetā.

Vienlaikus Kučinskis uzskata, ka tad, kad likumprojekts būs sagatavots, pirms tā atbalstīšanas vai noraidīšanas vēl būs jādiskutē gan ar ministriem, gan arī ar juristiem.

Pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) informēja, ka VARAM ir sagatavojusi likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu.

Viņš norādīja, ka ceļā uz šī likuma pieņemšanu pirmais solis ir Ministru kabineta lēmums. "Es domāju, ka rīt varētu iesniegt [valdībā šo likumprojektu], jautājums, vai tas rīt varētu tikt iekļauts darba kārtībā. Jebkurā gadījumā tas tiks virzīts uz priekšu," solīja ministrs.

Kā ziņots, lēmumu aicināt Gerharda vadīto ministriju virzīt valdībā likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu sestdien kongresā pieņēma viņa pārstāvētā nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK.

Rosinājumu balsot par šādu uzdevumu ministram izteica kādreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), norādot, ka, lai būtu iespējams atvēlēt pienācīgus līdzekļus inovācijām un sociālajai sfērā, ir jātiek galā ar korupciju.

Uzreiz pēc kongresa Gerhards aģentūrai LETA vēl nesteidza solīt, ka izpildīs partijas aicinājumu jau šonedēļ, un solīja, ka attiecībā uz Rīgas domi tiks pieņemts tiesisks lēmums.

LETA jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis kriminālprocesu saistībā ar trim Rīgas satiksmes veiktajiem iepirkumiem. Minētajā lietā aizturētas septiņas personas, tostarp Rīgas satiksmes bijušais vadītājs Leons Bemhens, kuram tagad kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu