"Attīstībai/Par!" atbalsta Kariņa piedāvāto atbildības jomu piedāvājumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) atbalsta partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa partijām izteikto piedāvājumu par atbildības jomu sadalījumu topošajā valdībā, jo pašlaik ir "nepieciešama piekāpšanās no visiem", šādu nostāju aģentūrai LETA pauda AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Politiķis pauda nožēlu, ka apvienībai nav iespējams vadīt Finanšu ministriju, bet reizē AP saprotot, ka ir nepieciešama piekāpšanās no visiem, lai Ziemassvētkos valdības projekts būtu gatavs un Kariņš būtu saņēmis nomināciju premjera amatam no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa.

AP premjera kandidāta piedāvājumu kopumā uzskata par sabalansētu un dzīvotspējīgu. Pavļuts apliecināja, ka politiskais spēks neiebildīs Kariņa izteiktajam piedāvājumam.

Arī AP lēmējinstitūciju paplašinātajā sanāksmē šovakar atbalstīts lēmums par gatavību piedalīties Kariņa vadītajā valdībā un pieņemt izteikto piedāvājumu par atbildības jomām partijai, aģentūrai LETA apliecināja Pavļuts. Sanāksmē apspriesti arī kandidāti uz piedāvātajiem ministru posteņiem, bet pirms to sīkākas apspriešanas ar Kariņu politiķis atturējās tos nosaukt.

AP piedāvāts uzņemties aizsardzības ministra, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, kā arī veselības ministra amatus.

Kā ziņots, Kariņš rosina valdību veidot bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), kā arī izveidot īpašu uzdevuma ministra amatu demogrāfijas jautājumos, bet tieslietu un aizsardzības ministriem piešķirt premjera biedru funkcijas.

Kariņš žurnālistiem sacīja, ka līdz trešdienai, 19.decembrim, grib gūt pilnīgu skaidrību par to, vai partijas - JKP, "KPV LV", AP un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - piekrīt viņa piedāvātajam jomu sadalījumam, kā arī par konkrētiem ministru amatu kandidātiem.

Kariņš piedāvā, ka JV varētu vadīt arī Finanšu ministriju un Ārlietu ministriju. Kariņš norādīja, ka ārlietu ministra amatā vēlētos redzēt pašreizējo ministru Edgaru Rinkēviču (JV).

AP piedāvāts uzņemties aizsardzības ministra, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, kā arī veselības ministra amatus, bet "KPV LV" - Iekšlietu ministriju, Ekonomikas ministriju un Labklājības ministriju. VL-TB/LNNK varētu būt atbildīga par Kultūras ministriju, Zemkopības ministriju, kā arī partija varētu izvirzīt īpašo uzdevumu ministru demogrāfijas jautājumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu