Sievieti, iespējams, nepamatoti soda par mobilā telefona lietošanu pie stūres (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Kāda autovadītāja Iecavā sodīta par telefona lietošanu pie stūres, bet pati apgalvo, ka to nav darījusi, vēsta TV3 raidījums Bez Tabu.

Decembra darbdienas vakarā ap pulksten 22.00 Santa kopā ar draugu brauca automašīnā, tuvojās savai dzīvesvietai Iecavā, kad šoferi pārsteidza netrafarētā policijas automašīna.

Pēc apstādināšanas policists esot apgalvojis Santai, ka viņa pie stūres esot runājusi pa telefonu.

Santa un draugs Raivis bijuši neizpratnē, sakot, ka neesot lietojusi mobilo tālruni.

"Viņš atbildēja: "Neuzskatiet mani par muļķi! Mēs fiksējām!" Bet, ko viņš varēja fiksēt, ja es nerunāju pa telefonu?" neizpratnē ir Santa.

Šoferei tā esot bijusi pirmā saskarsme ar ceļu policistiem, nekad iepriekš nav sodīta. Šoreiz izrakstīts protokols ar sodu – 30 eiro.

Santa grasās pārsūdzēt protokolu, bet pati to uzskata par laikā tērēšanu. Santa saņēmusi no telekomunikāciju operatora “Tele2” izziņu, kas pierāda, ka no sava vienīgā telefona tobrīd viņa nav veikusi un saņēmusi zvanus.

Kā stāsta Valsts policijas (VP) Bauskas iecirkņa vecākais inspektors Aleksandrs Sidorčiks, abi ekipāžas likumsargi "redzēja, ka kreisā roka bija pielikta pie auss. Viņi uzskata, ka tika lietots mobilais tālrunis." 

VP pārstāvis Sidorčiks norāda, ka pārkāpuma konstatēšana varot būt arī ar acu skatienu. Lai pārliecinātos par saskatītā patiesumu, policijai var būt pieejami arī, piemēram, video materiāli.

Likums aizliedz ne vien sarunāties pa telefonu pie stūres, bet arī lietot to citos veidos, piemēram, sarakstoties, lasot ziņas un citos veidos.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu