Drošības policijā sākta pārbaude par Kaimiņa kabinetā atrasto priekšmetu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš uzrunā klātesošos, sagaidot 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus.
Partijas "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš uzrunā klātesošos, sagaidot 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus. Foto: Paula Čurkste/LETA

Drošības policijā (DP) sākta pārbaude par Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa (KPV LV) kabinetā zem galda atrasto aizdomīgo priekšmetu.

DP ir sākusi šā gadījuma pārbaudi, taču plašākus komentārus tā patlaban sniegt nevarot.

Kaimiņš vakar aģentūrai LETA apgalvoja, ka zem galda atrasta neliela nesankcionēta elektroniskā ierīce.

Politiķis sociālā tīkla Facebook ierakstā norādīja, ka atbilstoši sniegtajai informācijai atrastais priekšmets esot noklausīšanās ierīce, kura raida 25 stundas un ieraksta sarunas desmit metru rādiusā. Līdz ar to esot iespējams, ka uztvērējs atrodas tajā pašā Saeimas ēkā, kur Kaimiņa kabinets, klāstīja politiķis.

Taujāts, vai viņš pats varētu būtu ievietojis šo ierīci kabinetā vai arī to būtu izdarījis kāds ar politiķa ziņu, Kaimiņš atbildēja, ka, nē. Vaicāts, vai attiecīgā ierīce nevarēja atrasties kabinetā jau pirms tas tika piešķirts deputātam, Kaimiņš vērsa uzmanību, ka sociālā tīkla lietotāju sniegto informāciju, ka attiecīgā ierīce darbojoties ar baterijām, tātad ierobežotu laiku.

Viņš norādīja, ka Saeimas Drošības birojā viņam apliecināts, ka deputāta kabinetā šādai ierīcei nebūtu jāatrodas.

Parlamentārieša Facebook publicētajā video politiķis bija informējis, ka ierīce mirgo, sekojoši viņš uzskata, ka nepieciešams pārbaudīt arī to, vai tā raida kādus signālus.

Kaimiņš ir aizdomās turamais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktajā izmeklēšanā aizdomās par viņa partijas "KPV LV", iespējams, nelikumīgu finansēšanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu