Strasbūras terorists zvērējis uzticību "Islāma valstij"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Strasbūrā piemin teroraktā bojā gājušos.
Strasbūrā piemin teroraktā bojā gājušos. Foto: AP/Scanpix

Teroraktā Strasbūras Ziemassvētku tirdziņā piecus cilvēkus nogalinājušais un 11 ievainojušais Šerifs Šekats ierakstījis video, kurā zvēr uzticību džihādistu grupējumam "Islāma valsts", sestdien pavēstīja avots tieslietu struktūrās.

Video uziets 29 gadus vecā terorista zibatmiņā.

"Islāma valsts" propagandas atzars iepriekš bija izplatījis paziņojumu, ka arābu izcelsmes Francijas pilsonis Šekats ir viens no tās karotājiem, bet Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs šos apgalvojumus noraidīja.

Šekata tēvs Abdelkrims sacījis, ka viņa dēls ticējis - "Islāma valsts" "cīnās par labu lietu".

"Es viņam allaž tiku teicis, ka viņi ir noziedznieki," piebildis tēvs.

Četri no 11. decembra teroraktā pieciem nogalinātajiem ir ārzemnieki vai dzimuši ārzemēs. Viņu vidū ir Taizemes tūrists, Francijas un Afganistānas izcelsmes autoservisa īpašnieks, Itālijas žurnālists un bijušais Polijas iedzīvotājs, kurš pēdējos 20 gadus dzīvojis Strasbūrā.

Foto: Apšaude Strasbūrā

Nogalināto vidū ir arī kāds 61 gadu vecs francūzis, kurš nule kā pensionējies. Viņš saņēmis lodi galvā brīdī, kad iznācis no restorāna.

Uzbrukuma laikā Šekats saucis "Allahu Akbar" ("Dievs ir dižens"). Terorists cilvēkos raidīja šāvienus, kā arī uzbruka ar nazi.

Video: Apšaudē Strasbūrā nogalināti pieci cilvēki

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu