Pirmizrādi Latvijā piedzīvos Īstvuda "Narkokurjers"

Stāsts par 80 gadus vecu narkotiku kontrabandistu
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2019. gada pirmajā piektdienā - 4. janvārī - pirmizrādi Latvijā piedzīvos Holivudas kino veterāna Klinta Īstvuda jaunākā filma "Narkokurjers" ("The Mule").

Filma tapusi iedvesmojoties no žurnāla "The New York Times" raksta par kādu astoņdesmitgadīgu narkotiku kontrabandistu, portālu "Apollo" informē "Acme Film" pārstāvji.

Klinta Īstvuda filmogrāfija ir iespaidīga. Aktiera karjeru viņš sāka 1954. gadā ar nebūtiskām lomiņām, taču drīz parādās tolaik īpaši populārajā vesterna seriālā, kas Īstvudam atnes popularitāti.

Kopumā viņš ir filmējies vairāk nekā 60 filmās. Sākot ar septiņdesmitajiem gadiem Īstvuds izmēģina režiju, un turpmāk bieži apvieno režisora darbu ar tēlošanu savās filmās, tādu ir vismaz divdesmit piecas.

Gandrīz deviņdesmit gadu vecais vīrs ir 10 reizes nominēts Amerikas Kinoakadēmijas balvai un četras no tām to arī saņēmis gan kā režisors, gan producents, tiesa - balva kā labākajam aktierim līdz šim ir izpalikusi.

Foto: publicitātes

Kā iemeslu, kāpēc nedoties pensijā un nepārtraukt darbību filmu industrijā, Īstvuds min: "Ir daudz labu stāstu, kuri gaida, lai par tiem uzzina pasaule, kamēr vien jūs gribēsiet tos redzēt, es turpināšu savu darbu."

Krimināldrāma “Narkokurjers” ir par astoņdesmitgadīgo Ērlu Stounu, kurš ir vientuļš, teju izputējis. Ģimene ir atsvešinājusies no vecā vīra. Kādudien viņam tiek piedāvāts šofera darbs. Nekā sarežģīta, bet izrādās, pašam to nezinot, viņš ir piekritis kļūt par meksikāņu narkotiku karteļa kurjeru. Darbs Ērlam padodas, pārvadāto kravu apjoms aug neticamā ātrumā, tomēr pienāk brīdis, kad noslēpumainais kurjers piesaista narkotiku apkarošanas aģenta Kolina Betisa uzmanību.

Līdzās Īstvudam, kurš pats arī atveido titullomu, filmā spēlē tādi izcili aktieri kā Bredlijs Kūpers ("Zvaigzne ir dzimusi"), Lorens Fišbērns ("Matrikss"), Maikls Penja ("Amerikāņu afēra") un Taisa Farminga ("Mūķene").

Noskaties krimināldrāmas "Narkokurjers" reklāmas rullīti!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu