Maskavā aizdomās par spiegošanu aizturēts ASV pilsonis (3)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satiksme Maskavā.
Satiksme Maskavā. Foto: TASS/Scanpix

Maskavā aizdomās par spiegošanu aizturēts ASV pilsonis, pirmdien paziņojis Krievijas Federālais Drošības dienests (FDD).

Kā norādīts FDD preses dienesta paziņojumā, amerikānis Pols Vilans aizturēts pagājušajā piektdienā "spiegošanas akcijas laikā", pret viņu sākta izmeklēšana saskaņā ar Krievijas kriminālkodeksa pantu par spiegošanu, par ko paredzēts cietumsods uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem.

Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka ASV par notikušo informētas paredzētajā kārtībā, bet arī nav sniegusi plašāku informāciju.

ASV Valsts departaments atzinis, ka saņēmis no Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālu informāciju un pieprasījis tikšanos ar aizturēto ASV pilsoni, neminot viņa vārdu.

Krievijas un rietumvalstu attiecības pēdējā laikā pasliktinājuši vairāki spiegu skandāli, īpaši Krievijas militārā izlūkdienesta GRU aģentu mēģinājums Lielbritānijā noindēt bijušo Krievijas dubultaģentu Sergejam Skripaļu un viņa meitu Jūliju.

Vašingtona apsūdz Maskavu par jaukšanos 2016. gadā notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās, bet šovasar Amerikas Savienotajās Valstīs tika aizturēta Krievijas pilsone Marija Butina, kas tiek apsūdzēta, ka bez atbilstošas reģistrācijas darbojusies Krievijas interesēs kā ārvalsts aģente.

Nesen viņa ASV tiesā parakstīja vienošanos par atzīšanos, kurā apliecināja, ka viņas darbības bijušas daļa no sazvērestības, lai nodibinātu neoficiālus kontaktus ar amerikāņiem, kas varētu ietekmēt ASV politiku.

Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins šomēnes apsūdzējis Rietumus centienos izmantot spiegošanas skandālus, lai "mēģinātu iedragāt Krievijas pieaugošo varenību".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu