Spēlfilmai par Daugavpili tās pašvaldība paredzēs 50 000 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daugavpils domes ēka.
Daugavpils domes ēka. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils budžetā tiks paredzēti 50 000 eiro spēlfilmas veidošanai par pilsētu, pēdējā kārtējā 2018. gada domes sēdē lēmuši pilsētas deputāti.

Deputāti apstiprinājuši konkursa nolikumu par līdzfinansējumu spēlfilmas veidošanai, kas veicinātu pilsētas atpazīstamību. Projektus konkursam var iesniegt Latvijā reģistrēti komersanti, biedrības vai nodibinājumi, kas reģistrēti kā filmu producenti.

Deputāti noteikuši, ka filmas darbībai jānoris galvenokārt Daugavpilī, ietverot arī Daugavpils pilsētvides atainojumu - jābūt iekļautiem vismaz četriem dažādiem pilsētas skatiem, kas kopā veido ne mazāk kā 30 sekundes ekrāna laika.

Arī filmas pirmizrāde jānodrošina Daugavpilī.

Konkursā netiks atbalstīti jau pabeigti projekti, tādi filmu projekti, kas iecerēti kā cita darba sastāvdaļa, pornogrāfiskas filmas un tādu filmu projekti, kas nepamatoti atspoguļo vardarbību un satur cilvēka cieņu pazemojošu propagandu.

2019. gada pašvaldības budžetā filmas veidotājiem tiks paredzēts 50 000 eiro līdzfinansējums.

Spēlfilmu projektus pašvaldībā var iesniegt līdz 16. janvārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu