Sevastova un Ostapenko aizvadīs pirmās vienspēles jaunajā sezonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko agrā otrdienas rītā Austrālijā un Ķīnā uzsāks jauno Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules tūres sezonu, startējot vienspēļu turnīros.

Pirmā laukumā dosies Sevstova, kurai ap plkst.5 pēc Latvijas laika iecerēta Austrālijā notiekošā Brisbenas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas cīņa pret mājinieci Darju Gavrilovu.

Šī gada Latvijas labākā sportiste un planētas 11.rakete Sevastova šajā turnīrā izlikta ar astoto numuru. Tikmēr Gavrilova pasaules rangā atrodama 35.pozīcijā.

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Sevastova pērn izcīnīja uzvaru Bukarestes WTA "International", iegūstot savu karjeras trešo WTA titulu.

Tāpat Sevastova sasniedza finālus Pekinas un Maljorkas turnīros, kuros gan cieta zaudējumus, kā arī pirmo reizi iekļuva "Grand Slam" turnīra pusfinālā, labāko četrinieku sasniedzot ASV atklātajā čempionātā. Veiksmīgā sezona viņai ļāva rangā pakāpties uz rekordaugsto 11.pozīciju.

Tikmēr Gavrilovai pēc veiksmīgā 2017.gada, kurā viņa izcīnīja savu pirmo un līdz šim vienīgo WTA titulu, šis gads bija ne pārāk sekmīgs, Austrālijas tenisistei sasniedzot divus WTA turnīru pusfinālus.

Sevastova 2017.gadā izcīnīja 43 uzvaras un cieta 21 zaudējumu, kamēr Gavrilova tika pie 27 panākumiem un piedzīvoja 25 neveiksmes.

Liepājniece pērn Brisbenā, šajā turnīrā spēlējot pirmo reizi, sasniedza pusfinālu, līdz ar to viņai būs jāaizstāv 185 WTA ranga punkti. Tikmēr Gavrilova Brisbenā spēlēs trešo reizi, bet iepriekšējās divas reizes nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo britu tenisisti Herieti Dārtu, kura ir planētas 149.rakete. Viņa savā pirmās kārtas mačā ar 1-6, 6-3, 6-4 pārspēja īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo Austrālijas pārstāvi Priscillu Honu (WTA 157.).

Turnīrs Brisbenā notiek uz cietā seguma, un ar pirmo numuru tajā izlikta ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura pasaules rangā atrodama ceturtajā vietā.

Pirmdien Sevastova pārī tieši ar Svitoļinu piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu pirmajā kārtā.

Savukārt Ostapenko laukumā dosies nedaudz vēlāk. Ap plkst.8 pēc Latvijas laika viņai Šeņdžeņas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā iecerēta tikšanās ar rumānieti Moniku Nikulesku, kura pirms tam veiksmīgi pārvarēja šo sacensību kvalifikāciju.

Pasaules 22.rakete Ostapenko Ķīnā notiekošajā turnīrā izlikta ar ceturto numuru. Tikmēr Nikulesku rangā ir 99.vietā, bet Šeņdžeņā viņa vispirms pārvarēja abas kvalifikācijas kārtas, nezaudējot nevienu setu.

Abas tenisistes savā starpā ir tikušās vienu reizi - 2016.gadā Ostapenko cieta zaudējumu Monreālas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 5-7, 1-6.

Pārvarot pirmo kārtu, Ostapenko otrajā kārtā tiksies ar čehieti Kristīnu Plīškovu (WTA 94.) vai rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo ķīnieti Šuai Penu (WTA 125.).

Ostapenko šajā gadā aizkļuva līdz Maiami WTA "Premier" turnīra finālam un Vimbldonas čempionāta pusfinālam, bet nespēja aizstāvēt pērn izcīnītos "French Open" un Seulas WTA "International" titulus. Gada pirmajos mēnešos viņa rangā sasniedza rekordaugsto piekto vietu, bet nestabilais sezonas turpinājums lika atkāpties rangā.

Ostapenko 2018.gadā izcīnīja 23 uzvaras un cieta 21 zaudējumu.

Tikmēr 31 gadu vecā Nikulesku savas karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, no kuriem pēdējais bija pirms vairāk nekā diviem gadiem. Rekords pasaules rangā viņai ir 28.vieta, kas tika sasniegta 2012.gada februārī. Iepriekšējo sezonu rumāniete WTA tūrē noslēdza ar deviņām uzvarām un 14 zaudējumiem.

Ostapenko pērn sezonu sāka tieši Šeņdžeņā un debiju šajā turnīrā beidza jau pirmajā kārtā, kurā atzina Kristīnas Plīškovas pārākumu.

Pirmdien Ostapenko pārī ar savu draudzeni Soranu Kirstju no Rumānijas cieta zaudējumu dubultspēļu pirmajā kārtā.

Sacensības Šeņdžeņā notiek uz cietā seguma, un pirmo numuru tajās saņēmusi baltkrieviete Arina Sabaļenka, kura rangā ieņem 13.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu