Remonti un gājēju ielas: Rīgu sagaida izmaiņas pilsētas satiksmes organizācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemās grīdas tramvajs Kr.Barona ielā. Ilustratīvs attēls.
Zemās grīdas tramvajs Kr.Barona ielā. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīdziniekus šogad sagaida, iespējams, vēl nepieredzēts daudzums izmaiņu pilsētas satiksmes organizācijā. Pašvaldība atkal ķērusies klāt idejai ieviest Rīgā gājēju ielu, nerimst runas par iebraukšanas maksu pilsētas centrā, un neizpaliks arī centra ielu remonti, kas šogad plānoti apjomīgi, vēsta TV3 ziņas.

Ideju par automašīnu padzīšanu no Krišjāņa Barona ielas nesen aktualizēja Rīgas domes nolīgtie pilsētplānotāji no Dānijas. Tomēr tā nebūt nav jauna.

Pirms vairākiem gadiem ar šādu ieceri klajā nāca, piemēram, tirgotāju asociācija, jo veikalniekiem gājēju ielas ir daudz ienesīgākas nekā tās, kur skatlogiem garām plūst automašīnu straumes.

Kā tieši šī iecere izpaudīsies, joprojām nav skaidrs.

» Ieviestas izmaiņas Rīgas sabiedriskā transporta, autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbā

Rīgas Pilsētas attīstības departamentā stāsta, ka gan Vecrīga, gan Tērbatas iela, gan Krišjāņa Barona iela posmā no Aspazijas bulvāra līdz Tallinas ielai plānošanas dokumentos nozīmētas kā vietas, kurās priekšroka ir gājējiem.

Tas gan neliek šīs ielas slēgt autosatiksmei.

» No nākamā gada maija varētu slēgt automašīnu satiksmi Krišjāņa Barona ielā

Pēc mēra Nila Ušakova (Saskaņa) teiktā, lielāka skaidrība varētu būt februārī, kad par Barona ielas slēgšanu tiks sākta apspriešana, savukārt pati iela varētu tikt slēgta maijā. Jāpiebilst, ka tas sakrīt ar šī gada ceļu remontu sezonu, kurā Rīgas dome iecerējusi seguma maiņu Aleksandra Čaka, Bruņinieku un Krasta ielā.

Iepriekš izskanējis, ka viens no jauninājumiem galvaspilsētas satiksmē varētu būt iebraukšanas maksas ieviešana Rīgas centrā. Pašvaldība gan sola, ka šāds risinājums varētu tikt ieviests tikai pēc apspriešanas ar sabiedrību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu