Lielākais vējš skars Kurzemes piekrasti, Jūrmalu un Rīgu; gaidāms arī stiprs sniegputenis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brīvības iela sniegputeņa laikā; ilustratīvs foto.
Brīvības iela sniegputeņa laikā; ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere/LETA

Trešdien, 2. janvārī, Latvijas rietumu un centrālajos novados būtiski pastiprināsies ziemeļu vējš, tādēļ sinoptiķi izsludinājuši oranžās krāsas brīdinājumu.

Piekrastē vēja ātrums brāzmās sasniegs 23-28 metrus sekundē (m/s), lielākās brāzmas skars Kurzemes rietumkrastu - Ventspili, Pāvilostu un Liepājas jūrmalu.

Tālāk no jūras ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16-22 m/s, bet ciklona centrā Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumos līdz vakaram gaidāms lēns vējš.

Tā kā stiprākais vējš paliks jūrā un uz Latvijas zemes atbilstoši Boforta skalai tas nesasniegs vētras spēku, nav gaidāmi būtiski vēja postījumi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis arī dzeltenās krāsas brīdinājumu par ilgstošu sniegputeni, kas izraisīs redzamības pasliktināšanos un sniega sanesumu veidošanos atsevišķos ceļa posmos.

Sniega segas vidējais biezums dienas laikā vietām pieaugs par sešiem centimetriem.

Gaisa temperatūra trešdienas pēcpusdienā noslīdēs līdz 0..-3 grādiem.

Rīgā līdz naktij gaidāms sniegputenis, brīžiem tas kļūs stiprs. Ziemeļu vējš galvaspilsētā un Jūrmalā brāzmās pieņemsies spēkā līdz 22-26 m/s, stiprākās brāzmas būs jūras krastā. Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Laikapstākļus nosaka liels ciklons, tā centrs no Igaunijas virzās uz dienvidiem un sāk šķērsot Latvijas austrumu daļu. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 742 dzīvsudraba staba milimetriem Ziemeļvidzemē līdz 748 milimetriem Kurzemes rietumos. Ciklonam kļūstot vājākam un no rietumiem tuvojoties anticiklona atzaram, atmosfēras spiediens kāpj.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu