"Sadales tīkls" spēcīgā vēja laikā aicina būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apsniguši elektrības stabi un vadi.
Apsniguši elektrības stabi un vadi. Foto: Evija Trifanova/LETA

Elektroenerģijas sadales sistēmas operators "Sadales tīkls" spēcīgā vēja laikā aicina būt uzmanīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Gatavojoties prognozētājai vētrai, kas trešdien šķērsos Latvijas teritoriju, "Sadales tīkls" paaugstinājis personāla operatīvo gatavību visā Latvijā, lai nepieciešamības gadījumā novērstu elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunotu elektroenerģijas piegādi klientiem.

Kompānijas pārstāvji brīdināja, ka spēcīgā vēja laikā var lūzt koki un to zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud cilvēka dzīvību, tādēļ jābūt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā. 

Par bīstamām situācijām jāziņo "Sadales tīklam", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, zvanot - 112.

"Ņemot vērā meteorologu prognozes, "Sadales tīkla" personāls visā Latvijā strādās pastiprinātā režīmā, nodrošinot gatavību nepieciešamības gadījumā novērst spēcīgā vēja izraisītos elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunot klientiem elektroapgādi. Uzņēmumā ir mobilizētas speciālās tehnikas vienības, kā arī pārbaudīts personāla aprīkojums, lai nepieciešamības gadījumā varētu operatīvi veikt nepieciešamos tehniskos darbus. Tāpat uzņēmums jau ir sazinājies ar pašvaldībām un nepieciešamības gadījumā nodrošinās operatīvu komunikāciju par elektroenerģijas piegādes atjaunošanu pašvaldību administratīvajās teritorijās," informēja kompānijā.

"Sadales tīkla" pārstāvji aicina iedzīvotājus netuvoties gaisvadu elektrolīnijām, ja tajās ir ieķērušies vai iekrituši koki un koku zari vai uz zemes nokritis pārtrūcis gaisvadu elektrolīniju vads, jo tuvošanās notikuma vietai var apdraudēt cilvēka dzīvību.

Redzot šādu bīstamu situāciju, nekavējoties jāinformē "Sadales tīkls" vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajām ziņām trešdien Latviju šķērsos spēcīgs vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 20-23 metriem sekundē, bet piekrastes rajonos sasniegs ātrumu 25-28 metri sekundē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu