Turcijā aiztur vairākas ar "Islāma valsti" saistītas personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas varas iestādes ir aizturējušas 12 cilvēkus aizdomās par viņu saistību ar džihādistu grupējumu "Islāma valsts", tai skaitā divas Interpola meklētas Francijas pilsones, trešdien ziņoja Turcijas valsts mediji.

Aizdomās turētie, tai skaitā Francijas, Sīrijas un Alžīrijas pilsoņi, tika aizturēti un nogādāti apcietinājumā pēc pretterorisma reidiem Bursas provincē Turcijas ziemeļrietumos, vēstīja valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

Starp aizturētajiem bija trīs sievietes, tostarp abas Francijas pilsones, kuras Interpols izsludinājis meklēšanā, ziņoja "Anadolu" un privāta ziņu aģentūra DHA.

Daži no aizdomās turētajiem pirms pārcelšanās uz Bursas provinci bija uzturējušies Sīrijā kopā ar "Islāma valsti". Vēl viens aizdomās turētais tiek uzskatīts par kāda "Islāma valsts" komandiera apsargu.

Pieci no aizdomās turētajiem ir tikuši nosūtīti uz deportācijas centriem, ziņoja "Anadolu".

Turcijā pēdējās divās nedēļās ir notikuši vairāki reidi pret saistībā ar "Islāma valsti" aizdomās turētajiem, īpaši pirms Jaungada svinībām.

» Terorakts naktsklubā Turcijā: Aculiecinieki pastāsta par notikušo

2017.gada 1.janvāra rītā bruņots vīrietis nošāva 39 cilvēkus elitārā Stambulas naktsklubā. Atbildību par šo teroraktu uzņēmās "Islāma valsts".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu