Kurucs palīdz Bruklinas "Nets" nostiprināties konferences astoņniekā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: EPA/Scanpix

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs svētdien guva sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, palīdzēdams Bruklinas "Nets" komandai izcīnīt uzvaru.

"Nets" viesos ar rezultātu 117:100 (28:21, 27:34, 33:27, 29:18) pārspēja Čikāgas "Bulls" vienību, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas un nostiprinoties Austrumu konferences pirmajā astoņniekā.

Kurucs šajā duelī laukumā pavadīja 19 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem tālmetieniem, bet aizmeta garām divus divpunktu metienus.

Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un vienu reizi kļūdījās. "Nets" ar Kurucu laukumā iemeta par pieciem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Nets" rindās ar 28 punktiem rezultatīvākais bija D'Endželo Rasels, 20 punktus guva Demare Kerols, 19 punkti bija Džeretam Alenam, bet 18 punktus guva Šabazs Napjē.

Tikmēr Čikāgas komandai 27 punktus guva Zeks Lavīns.

Kurucs maču sāka "Nets" starta pieciniekā un jau pirmajā minūtē meta pa grozu, tomēr tika nobloķēts. Pēc mazrezultatīva spēles sākumā cēsnieks pirmās ceturtdaļas vidū tika nomainīts un laukumā atgriezās otrā ceturkšņa vidū, kad "Nets" bija vadībā ar 38:36.

Pāris minūtes vēlāk viņš iemeta tālmetienu (46:39), to pašu atkārtodams vēl pēc divarpus minūtēm (51:49). Puslaika pēdējās minūtē latviešu basketbolists tika pie tehniskās piezīmes, tiekot nomainīts, kamēr "Nets" pēc pirmajām 24 minūtēm cīnījās neizšķirti 55:55 ar "Bulls".

Spēles trešajā nogrieznī Kurucs vairāk izcēlās ar darbu aizsardzībā, "Nets" komandai pirms ceturtās ceturtdaļas iekrājot sešu punktu pārsvaru (88:82). Ceturtajā ceturtdaļā Bruklinas basketbolisti nostiprināja savu pārsvaru, Kurucam laukumā tiekot mača pēdējās pusminūtē.

"Nets" ar 20 uzvarām 41 spēlē Austrumu konferencē ieņem septīto vietu, bet "Bulls" ar desmit panākumiem 40 cīņās ir 14.pozīcijā.

Bruklinas komanda nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad viesosies pie Bostonas "Celtics".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu