Kevins Speisijs stājas tiesas priekšā lietā par seksuālu uzmākšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien, 7. janvārī, Amerikāņu kinoaktieris un "Oskara" balvas laureāts Kevins Speisijs stājās Masačūsetsas štata Nantaketas tiesas priekšā lietā par seksuālu uzmākšanos kādam 18 gadus vecam jaunietim. 

Tiesas sēdē aktieris savu vainu neatzina, tāpēc tiesa noteica nākamo sēdes datumu - tā notiks 4. martā. Tikmēr Speisijam aizliegts tuvoties puisim, kurš pret viņu vērsis apsūdzību.

Martā uz tiesas sēdi aktierim nebūs jāierodas.

Vēl sēdē tiesnesis pieprasīja saglabāt cietušā mobilā tālruņa datus sešus mēnešus pēc iespējāmā uzbrukuma. Speisija advokāts norādīja, ka šie dati ir "iespējams, attaisnojoši".

Aktieris un viņa advokāti pēc tiesas sēdes no komentāriem atteicās.

Speisijs tika apsūdzēts nepiedienīgā uzbrukumā un fiziskā aizskaršanā, kas, atbilstoši prasības iesniedzēja liecībām, esot notikusi 2016. gada jūlijā restorānā Nantaketas salā.

Foto: AP/Scanpix

» "Jūs gribat manu atgriešanos." Iejūtoties "House of Cards" tēlā, Speisijs komentē pret viņu vērstās apsūdzības

Preses konferencē 2017. gada novembrī bijusī televīzijas raidījumu vadītāja Hetere Anrū apgalvoja, ka Speisijs esot vainojams seksuālā uzbrukumā viņas dēlam.

Speisijs jaunietim, kurš tobrīd bijis 18 gadus vecs, restorānā esot pircis alkoholiskos dzērienus. Likumā noteiktais vecuma slieksnis, no kāda Masačūsetsā drīkst lietot alkoholu, ir 21 gads.

Kā apgalvoja Anrū, Speisijs restorānā esot iebāzis roku dēlam biksēs un aizskāris viņa ģenitālijas. Dēls restorānu pametis, kad Speisijs bija devies uz labierīcībām.

Kā skaidroja Anrū, dēls par notikušo nav uzreiz ziņojis tiesībsargājošajām iestādēm, jo viņam bijis kauns.

Speisijs ir viena no pirmajām lielajām Holivudas zvaigznēm, pret kuru tika celtas apsūdzības jau #MeToo sāgas sākumos, ko aizsāka apsūdzības pret ietekmīgo Holivudas producentu Hārviju Vainstainu.

» "House of Cards" 6. sezona bez Speisija. Fokuss uz Robinas Raitas atveidoto varoni

Speisijs zaudēja lomu seriālā "House of Cards", kur viņš piecas sezonas bija atveidojis galveno varoni. Jau pabeigtajā filmā "All the Money in the World" visas epizodes ar Speisiju tika pārfilmētas, Speisija varoni atveidojot Kristoferam Plameram. Citi projekti tika apturēti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu