"Viņi riskēja ar manas mammas dzīvību!" Ogres slimnīcā sirmgalve paliek bez palīdzības (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Slimnīca; ilustratīvs attēls.
Slimnīca; ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Pērnā gada oktobrī Ogres rajona slimnīcā mediķi riskējuši ar kāda pacienta dzīvību - uz mājām aizsūtīta sirmgalve, kura ārstniecības iestādē ieradusies ar sūdzībām par spēcīgām sāpēm vēderā, biežu urinēšanu un asiņošanu, vēsta raisījums "Bez Tabu".

Andreja 77 gadus vecā māte pērnā gada 31. oktobrī sajuta spēcīgas sāpes vēderā, bieži urinējot, urīnā saskatīja asinis.

"Ar māti kopā bija viņas māsa, kura agrāk bija medicīnas darbinieks. Māsa pieņēma lēmumu izsaukt ātro palīdzību. Arī ātrās palīdzības mediķi nolēma steigšus vest māti uz Ogres rajona slimnīcu," stāsta Andrejs.

Māsa bijusi pārliecināta, ka sirmgalve paliks slimnīcā, tāpēc devusies prom, tomēr liels bijis tuvinieku pārsteigums, kad sieviete pēc dažām stundām zvanījusi dēlam Andrejam, sakot, ka ārsts viņu izraksta no slimnīcas.

"Mūs šokēja fakts, uzzinot, ka pulksten 22.00 vakarā ārsti mammu sūta mājās. Palaida mājās, neveicot nekādus diagnosticējošos izmeklējumus. Tika veiktas vien asins un urīna analīzes. Viņai izrakstīja antibiotikas, bet tās viņa tajā vakarā nevarēja iegādāties, jo Ogrē, gana lielā pilsētā ar salīdzinoši lielu iedzīvotāju skaitu, nav diennakts aptieku."

Kā stāsta Andrejs, otrajā dienā pēc izrakstīšanas mātei kļuvis pavisam slikti, viņa nogādāta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā.

Andrejs stāsta, ka mātei slimnīcā Rīgā tika konstatēti nierakmeņi. Pēc hospitalizēšanas viņa tur ārstējās divus mēnešus.

"Ar šo iekaisumu viņi palaida viņu mājās, neatstāja [Ogres rajona] slimnīcā, tādējādi riskējot ar manas mammas dzīvību," sašutis ir Andrejs.

Ogres rajona slimnīcas vadība raidījumam atsakās sniegt komentārus gan kameras priekšā, gan rakstveidā.

Andrejs apņēmies iesniegt sūdzību Veselības inspekcijā. Pēdējo divu gadu laikā par Ogres rajona slimnīcu saņemtas 11 sūdzības, divas atzītas kā pamatotas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu