Atspārdīja un iznesa ārā salā - lielveikala apsargi Ķengaragā, iespējams, nogalina bezpajumtnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bezpajumtnieks; ilustratīvs foto.
Bezpajumtnieks; ilustratīvs foto. Foto: EPA-AFI

Sestdien, 5. janvārī, pie kāda tirdzniecības centra Ķengaragā atrasts miris vīrietis ar miesas bojājumiem un, pēc aculiecinieku teiktā, vīrieti no tirdzniecības centra iepriekš izvilkuši apsargi, vēstīja Valsts policija. Tagad noskaidrojies, ka miesas bojājumus vīrietim nodarījuši abi apsargi, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Incidents noticis pie lielveikalā "Dole", vēsta raidījums. Sākotnēji policisti pieļāva, ka apsargi pameta vīrieti likteņa varā.

Pēc sākotnējās informācijas spriežot, incidents sācies lielveikala labierīcībās, kur apsargi atraduši bezpajumtnieku snaužam. Tad apsargi klaidoni atspārdījuši un iznesuši no iekštelpām ārā salā, atklāj "Degpunktā".

Ekspertīzes atzinums par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kuru dēļ iestājusies personas nāve, jau veikts. Abiem apsargiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Atgriezties darbā viņiem liegts.

Mirušā persona joprojām nav identificēta.

"Manuprāt, prakse, pēc kuras rīkojās apsardze, nav likumiska," televīzijas raidījumam norāda Rīgas Ķengaraga iecirkņa kriminālpolicijas priekšniece Inga Meikšāne. "Ir pārkāpti jebkādi normatīvie akti, un noteikti katrs no apsardzes darbiniekiem, saņemot sertifikātu, zina, kā rīkoties situācijā."

Policija vēl skaidro notikušā apstākļus.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu