Sprādzienā Parīzes centrā trīs bojāgājušie (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sestdienas rītā gāzes noplūdes izraisīts spēcīgs sprādziens nodarījis nopietnus postījumus maiznīcai Parīzes centrā, bet bojā gājuši divi ugunsdzēsēji un viena Spānijas pilsone.

Iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs pavēstīja, ka pēc sprādziena desmit cilvēki atrodas kritiskā stāvoklī un vēl 37 guvuši vieglākus ievainojumus.

Kastanērs arī pateicās glābējiem, kuri izglābuši ugunsdzēsēju, kurš divarpus stundas bija aprakts zem gruvešiem.

Spāņu sieviete pēc sprādziena tika nogādāta slimnīcā, kur viņas dzīvība izdzisa. Parīzē viņa bija ieradusies atvaļinājumā ar vīru.

Sprādziens noticis Parīzes 9. rajonā, kas ir dzīvojamais un iepirkšanās rajons, Trevizo ielā (Rue de Trévise) ap pulksten deviņiem, nodarot bojājumus gan mašīnām, gan ēkām un izraisot ugunsgrēku, cīņai ar kuru tika mobilizēti aptuveni 200 ugunsdzēsēji.

Vietnē "Twitter" publicētajos attēlos redzama gruvešu noklāta iela un sprādzienā cietusi ēkas apakšējā daļa, no kuras šaujas liesmas un dūmi.

Ugunsdzēsēji pa trepēm evakuējuši vairākus cilvēkus no sprādzienā cietušās mājas.

Policija slēdza ielas Operas teātra priekšā, kur nolaidās divi helikopteri cietušo evakuēšanai.

Policija lūgusi cilvēkiem netuvoties notikuma vietai, lai tai varētu piekļūt glābšanas dienesti.

No tuvējām viesnīcām evakuēti vairāki desmiti tūristu.

Ēkā, kurā notika sprādziens, tika ziņots par gāzes noplūdi, un ugunsdzēsēji jau devās uz notikuma vietu, kad notika sprādziens.

Notikuma vietu apmeklējuši premjerministrs Eduārs Filips un iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs, kurš paziņojis, ka situācija tiek kontrolēta.

Fotogalerija: Parīzes centrā nograndis sprādziens

Tikmēr citviet Parīzē atkal risinās "dzelteno vestu" protesti. Visā pilsētā izvietoti aptuveni 5000 policisti.

Pēc sprādziena kādi 150 cilvēki patvērās galvaspilsētas 9. rajona domes ēkā, pastāstīja Parīzes domes pārstāve drošības jautājumos Kolombe Brosela.

Cietušo maiznīcu nebija paredzēts atvērt apmeklētājiem sprādziena laikā, vēsta laikraksts "Le Parisien".

Tuvējais iedzīvotājs Kiljans stāsta, ka viņš gulējis, kad pēkšņi sprādziens izbirdināja logus. Tad visi nama iedzīvotāji devušies lejā un bija dzirdami kliedzieni, stāsta aculiecinieks.

Sprādziens iznīcinājis arī kādu teātri, viņš pastāstīja televīzijas kanālam BFMTV.

Video: Parīzes centrā nograndis sprādziens

"Es gulēju un tad mani pamodināja sprādziena vilnis," ziņu aģentūrai AFP pastāstīja cita tuvējā iedzīvotāja Klēra.

"Visi logi dzīvoklī uzsprāga, durvis tika izrautas no eņģēm. Lai atstātu istabu, es pārstaigāju pāri durvīm. Visi bērni bija panikā, viņi nevarēja atstāt savu istabu."

Visa ģimene tika ārā no ēkas ar ugunsdzēsēju palīdzību, kuri pasniedza viņiem trepes.

Viesu sagaidītāja Pola tuvējā "Diva Hotel" stāsta par "milzīgu sprādzienu", kas izbirdināja visus logus. Pēcāk viņa mierinājusi viesnīcas viesus, ka notikušais nav terorakts, viņa pastāstīja laikrakstam "Le Parisien".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu