Ukraina iegādājas no Turcijas kaujas bezpilota lidaparātus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bezpilota lidaparāts "Bayraktar TB2".
Bezpilota lidaparāts "Bayraktar TB2". Foto: Bayhaluk/Wikipedia

Ukraina parakstījusi līgumu ar Turciju par jaunāko kaujas bezpilota lidaparātu iegādi, sestdien paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Līgumu par operatīvi-taktiskā līmeņa trieciena bezpilota lidaparātu "Bayraktar TB2" iegādi Ukrainas bruņotajiem spēkiem parakstīja Ukrainas valsts kompānija "Ukrspeceksport" un Turcijas kompānija "Baykar Makina", pavēstīja Porošenko.

"Kā mēs jau vienojāmies ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu, parakstīta vienošanās par Turcijas trieciena bezpilota lidaparātu "Bayraktar TB2" iegādi Ukrainas bruņotajiem spēkiem," savā "Facebook" lapā raksta Porošenko.

Pēc viņa teiktā, bezpilota lidaparātus var apbruņot ar mūsdienīgām augstas precizitātes raķetēm bruņutehnikas, inženierbūvju un nocietinājumu, kā arī jūras mērķu iznīcināšanai.

Porošenko norādīja, ka parakstītā vienošanās ir daļa no pasākumiem militāri tehniskās sadarbības paplašināšanai starp Ukrainu un Turciju un pilnībā atbilst Ukrainas stratēģiskajam kursam uz NATO, tās standartiem un atvērto pasaules bruņojuma tirgu.

"Turpinām apbruņot Ukrainas armiju ar mūsdienīgiem paraugiem, kas atbilst NATO standartiem," pavēstīja Porošenko.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu