Kopš atstādināšanas Reinbahs algā saņemis vairāk nekā 46 000 eiro (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Kopš Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) 2016. gadā augustā no amata atstādināja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru Vitāliju Reinbahu, pašvaldība viņam algā izmaksājusi 46 189 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Šāda summa Reinbaham izmaksāta par laika posmu no 2016. gada augusta līdz 2018. gada decembrim.

Pats Reinbahs aģentūru LETA informējis, ka vairākos tiesvedības procesos esot pierādījis pret viņu vērstā rīkojuma nepamatotību un pretlikumību.

Pēc viņa teiktā, pērnā gada decembrī ar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu izbeigta tiesvedība par Ušakova lēmumu viņu atlaist no Satiksmes departamenta direktora amata. Tiesvedība tika izbeigta un lieta slēgta, jo ar tiesas lēmumu tika noteikts, ka Rīgas domei nebija juridiska pamata prasības iesniegšanai pret Reinbahu.

Rīgas apgabaltiesā aģentūrai LETA apstiprināja, ka tiesā par šo lietu saņemta arī Rīgas domes blakus sūdzība, kas tiks skatīta rakstveida procesā šī gada 4. februārī. Rīgas domē aģentūra LETA noskaidroja, ka blakus sūdzība iesniegta ar argumentiem par to, ka termiņš prasības tiesību īstenošanai domes ieskatā nav nokavēts.

Reinbahs atgādina, ka pirms tam Ušakova rīkojums par pretlikumīgu atzīts gan pirmās instances tiesā, gan arī apelācijas un kasācijas instancēs.

"Neskatoties uz to, ka visas tiesu instances ir lēmušas par minētā rīkojuma pretlikumību, joprojām nevaru pilntiesīgi pildīt savus pienākumus Satiksmes departamenta direktora amatā, jo man ir piešķirts dīkstāves statuss. Šī iemesla dēļ jau ilgāku laiku esmu iespiests starp diviem dzirnakmeņiem. No vienas puses, manā virzienā nemitīgi izskan pārmetumi par to, ka es turpinu saņemt atalgojumu, bet no otras puses, es, atbilstoši Darba likumā noteiktajam, katru dienu dodos uz darbu un gaidu dīkstāves atcelšanu, lai varētu atsākt amatā noteiktos pienākumus," pauž Reinbahs.

2017. gada vasarā viņš pirmās instances tiesā iesniedza prasību par dīkstāves statusa atcelšanu, savukārt pagājušā gada 20. novembrī apgabaltiesā iesniedza apelācijas sūdzību.

Kā ziņots, 2016. gada augustā Ušakovs Reinbaham izteica neuzticību, bet atlaist viņu nevarēja, jo tam pretī spurojās arodbiedrība.

Kā norādījis raidījums "Nekā personīga", Ušakovs Reinbahu atstādināja nemākulīgi, jo rīkojumā rakstīts, ka Reinbahs neesot ievērojis veicamo remontdarbu termiņus un slikti organizējis darbu, taču juridisku pierādījumu vietā mērs atsaucies uz masu medijos rakstīto un rādīto.

Reinbahs atlaišanu apstrīdēja tiesā un visas instances lēma viņam par labu.

Reinbahs pa vidu gan arī izmantoja darbnespēju un bērna kopšanas atvaļinājumu, lai iespējami ilgi viņu nevarētu atbrīvot no darba pavisam. Pēc gada ilgas prombūtnes 2017. gada vasarā Reinbahs atgriezās darbā.

Pirmajā dienā pēc atgriešanās darbā viņam atbilstoši Darba likumam noformēta dīkstāve. Līdz ar to viņš katru dienu nākot uz darbu, lai atbilstoši likumam būtu darba devēja pārziņā un viņam varētu dot uzdevumus. "Un es katru dienu nāku uz darbu un gaidu rīkojumus," 2018. gada februārī raidījumam pauda Reinbahs, atzīstot, ka pusgada laikā neviens uzdevums viņam nav dots.

Kopš Reinbaha atstādināšanas departamenta direktora pienākumu izpildītājs ir Emīls Jakrins.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu