Raidījums: Martinsona ātro kredītu firmas procenti veido lielu daļu no Amerika ienākumiem (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uzņēmējs Māris Martinsons.
Uzņēmējs Māris Martinsons. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirms mēneša Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saistībā ar iespējamiem koruptīviem "Rīgas satiksmes" iepirkumiem veica 30 kratīšanas un aizturēja septiņus cilvēkus, vēsta raidījums "Nekā Personīga"

Starp viņiem bija arī partijas "Gods kalpot Rīgai" biedrs Aleksandrs Krjačeks, bet kratīšana notika vicemēra Andra Amerika dzīvesvietā. 

Ameriks noliedza darījumu vai kādas citas saites ar iespējamo kukuļdošanas shēmas radītāju – Māri Martinsonu.

"Nekā personīga" izdevies noskaidrot, ka Martinsonam piederējuši abi ātro kredītu uzņēmumi, kuru obligācijas Ameriks iegādājies un no kuriem procentu maksājumos saņēmis vairākus simtus tūkstošu eiro – lielāko pēdējo gadu ienākumu daļu.

2014. gadā ātro kredītu firma "Mogo" emitēja obligācijas. Vēl pirms tās nonāca biržā, obligācijas iegādājās "Rīgas satiksmes" valdē strādājošais Andrejs Požarnovs, Rīgas vicemēra Andra Amerika dēls un vēlāk – arī pats Ameriks.

Trešā daļa "Mogo" piederēja šajā adresē reģistrētam Māra Martinsona uzņēmumam.

"Mogo" obligācijas ir vienas no ienesīgākajām Baltijas biržu vērtspapīru sarakstā. To īpašnieki katru gadu procentos saņem desmito daļu no visas obligāciju vērtības.

Vienas obligācijas cena ir 1000 eiro. Vislielākais ieguvums ir tiem, kas obligācijas iegādājās pirmie – septiņu gadu laikā līdz vērtspapīru dzēšanai viņi savus sākotnējos ieguldījumus būs palielinājuši par 70%. 

"Mogo" obligācijas pieder vairākiem politiķiem – Andrim Amerikam, viņa dēlam Agrim, kā arī Baldones pašvaldības deputātam un bijušajam ”Rīgas satiksmes” valdes loceklim Andrejam Požarnovam.

"Tās ir publiskās obligācijas, tās jau var jebkurš iegādāties," norāda Agris Ameriks. 

Savukārt Andris Ameriks piemin:

"Par obligācijām, kas šobrīd tiek minēts kā galvenais manu nodarījumu pierādījums, varu teikt, ka tās esmu iegādājies ar bankas starpniecību, un šāda iespēja, godātie mediju pārstāvji, ir jebkuram cilvēkam Latvijā vai ārpus tās. Te nav nekādu ekskluzīvu piedāvājumu. Kompānijas obligācijas ir iekļautas biržā "Nasdaq Riga". Kas vēlas, var viņas iegādāties."

"Rīgas satiksmi" pašlaik vada pagaidu valde, kas apturējusi vismaz vienu uzņēmuma līgumu ar Mārim Martinsonam pietuvinātu kompāniju 3 miljonu eiro vērtībā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu