Kambala: Jūtu, ka ir laiks noslēgt karjeru (5)

Intervija ar Latvijas basketbola leģendu
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Kambala sarunā ar portālu Apollo.
Kaspars Kambala sarunā ar portālu Apollo. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nedēļas sākumā Latvijas sporta sabiedrību pāršalca ziņa par basketbolista Kaspara Kambalas pievienošanos pašmāju komandas "Jūrmala"/"Betsafe" sastāvam. Preses konferencē sportists atklāja, ka nākamnedēļ aizvadīs savu noslēdzošo spēli basketbolista karjerā. Sarunā ar portālu Apollo Latvijas basketbola leģenda atzina, ka līdz šim basketbols viņam nebija pietrūcis, kā arī jūtot, ka ir laiks noslēgt savu karjeru.

40 gadus vecais Kambala savu pirmo treniņu kopā ar komandu aizvadīja vakar, kad ar kluba pārstāvjiem notika arī mediju tikšanās. Preses konferences sākumā tika norādīts, ka nākamajā trešdienā viens no Latvijas visu laiku dominējošākajiem basketbola spēlētājiem noslēgs savu spilgto karjeru. 

Jūrmalnieki 23.janvārī "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta zālē uzņems ziemeļu kaimiņu čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Kambala atzina, ka līdz šim basketbols viņam nebija pietrūcis. Tas arī ir licis saprast to, ka ir laiks beigt karjeru. 

"Tagad basketbols nebija pietrūcis. Jūtu, ka ir laiks noslēgt savu basketbolista karjeru. Es vienmēr esmu teicis, ka 40 gados vajadzēs beigt karjeru, savādāk jau var spēlēt līdz 45," smejoties atzīst Kambala. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sportists arī norādīja, ka basketbolista karjeras laikā ir savu potenciālu vairāk vai mazāk  izmantojis. "Nejūtu, ka varu vēl kaut ko sasniegt, kas dotu ko emocionālu," atzina Kambala. 

Basketbolists arī atklāja, ka basketbola bumbu rokās nebija turējis astoņus mēnešus, taču Jūrmalas komandas treniņā uz laukumā jutās labi. "Tagad uz laukuma jutos labāk, kā pēdējo reizi, kad biju uz laukuma profesionāli. Fiziski jūtos ļoti labi, jo boksā trenējos divas reizes dienā. Fiziskā forma ir ļoti laba," atklāja sportists.

Karjeras laikā Kambala pārstāvējis tādus spēcīgus klubus kā Stambulas "Efes Pilsen" un "Fenerbahce", kā arī Madrides "Real" un Kazaņas "Unics", turklāt viņš dala UEB Eirolīgas viena mača rezultativitātes rekordu, jo 2002./03.gada sezonā viņš vienā no spēlēm iemeta 41 punktu.

Jau vasarā kļuva zināms, ka Kambala atgriezīsies Latvijā. Vairāki Latvijas basketbola klubi savulaik bija izteikušies, ka labprāt savā vienībā redzētu basketbolistu, taču finansiālu apstākļu dēļ tas netika realizēts. Sportists atklāja, ka šoreiz interese no citiem pašmāju klubiem neesot bijusi.

"Man pašam nebija interese. Bet neviens cits Latvijas klubs interesi neizrādīja," sacīja Kambala. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Bijušais Latvijas izlases basketbolists pozitīvi arī novērtēja apvienoto "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgu, sakot, ka tas palīdz Latvijas basketbolam attīstīties. "Es domāju, ka noteikti tas palīdz Latvijas basketbolam attīstīties. Protams, ka tas ir labāk nekā, ja līgā spēlē piecas vai sešas komandas. Viennozīmīgi tas ir pluss," uzskata basketbolists.

Basketbola veterāns arī pozitīvi vērtēja Latvijas jauno basketbolistu paaudzi un viņu sasniegumus laukumā. 

"Tas ir ļoti labi, ka mums ir tik daudz jaunu talantu. Latviju sāk pazīt kā basketbola lielvalsti. Tas ir tikai likumsakarīgi, ka ar katru paaudzi nāk arvien vairāk un vairāk jaunu talantu. Tas nozīmē, ka mēs darām kaut ko pareizi," atzīst Kambala. 

Pēdējos gados Kambala spēlēja Turcijas otrajā līgā un Ziemeļkipras čempionātā, bet pēdējo reizi viņš Latvijā spēlēja 2014./15.gada sezonas sākumā, kad pārstāvēja "Barons"/LDz.

Galerija: Kaspara Kambalas preses konference

Kambala par aizliegto vielu lietošanu savulaik izcieta divu gadu diskvalifikāciju, taču nolēma atgriezties basketbolā.

Latvijas izlasē Kambala piedalījies trijos Eiropas čempionāta finālturnīros, bet jau vairākus gadus viņš nav ticis iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā. Valstsvienībā viņš 44 spēlēs caurmērā iemeta 17,1 punktu.

Pagājušajā sezonā "Jūrmala"/"Betsafe" komanda guva Latvijas čempionāta bronzas medaļas, bet šobrīd ar deviņām uzvarām 18 spēlēs "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas kopvērtējumā ieņem septīto vietu.

Video: Kaspara Kambalas preses konference

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu