Austrālijā +49 grādi: valstī tiek piedzīvots visu laiku lielākais karstuma vilnis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālija šobrīd pārdzīvo visu laiku lielāko karstuma vilni, kas apdraud gan dabu, gan dzīvniekus un cilvēkus, vēsta ASV medijs CNN.

Pēdējās četras dienas Austrālijā ierindojušās starp desmit karstākajiem dienām Austrālijas vēsturē, un karstuma vilnis aptver visus astoņus Austrālijas štatus un teritorijas.

Dienvidaustrālijas štata pilsētā Portogastā termometra stabiņš otrdien pakāpās līdz 48,5 grādiem pēc Celsija, kas ir augstākais līmenis kopš attiecīgu datu apkopošanas sākšanas 1962. gadā.

Tikmēr Dienvidaustrālijas pilsētā Tarkūlā otrdien reģistrēts 49 grādu karstums.

Citviet Austrālijā temperatūra jau vairākas dienas pārsniedz 40 grādus pēc celsija.

Sagaidāms, ka pašreizējais karstuma vilnis valstī būs vērojams vismaz līdz piektdienai.

Rietumaustrālijas štata pilsētā Mārblbārā gaisa temperatūra jau 22 dienas pēc kārtas bijusi augstāka par 40 grādiem.

Vairāki štati karstuma dēļ izplatījuši brīdinājumus, aicinot iedzīvotājus dienas karstākajā laikā neuzturēties ārā, samazināt fiziskās aktivitātes un daudz lietot šķidrumu.

Janvāris tradicionāli ir karstākais Austrālijas vasaras mēnesis, tomēr vidējā gaisa temperatūra valstī šomēnes ir bijusi augstāka nekā iepriekšējos gados.

2018. gads Austrālijā bija trešais karstākais novērojumu vēsturē, savukārt lietus daudzums bija par 11% mazāks par vidējo līmeni.

Foto: Karstums Austrālijā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu