Kaimiņu konflikts par mājai nodarītajiem zaudējumiem beidzas ar pensionāra piekaušanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Meelis Meilbaum

Kāds pensionārs Rīgā, Sabiles ielā, jau desmit gadus cīnās par netaisnību, kas piemeklējusi viņa mājvietu. Tas beidzies ar pensionāra fizisku iespaidošanu, vēsta LNT raidījums Degpunktā.

Pensionārs Kārlis vērsies tiesā par savai mājai nodarītajiem zaudējumiem, un tāpēc vaininieks, nevēlēdamies maksāt pieprasīto summu, sarunāja, lai kāds vīrietis vārdā Jānis piekauj 79 gadus veco pensionāru.

Pensionārs jau desmit gadus cīnās par netaisnību un postu, kas piemeklējusi viņa mājvietu Sabiles ielā 1B. Vīrietis kopā ar vēl pāris ģimenēm īpašumu privatizēja, un Rīgas namu pārvaldnieks nolīgts kā mājas apsaimniekotājs. Problēmas aizsākās brīdī, kad kāds no blakus mājas īpašniekiem esot nelegāli veicis būvdarbus, kuru rezultātā Kārļa mājas sienas sākušas pūt.

Kārlis centies vaininiekus saukt pie atbildības, vēršoties tiesā un pieprasot kompensēt mājai nepieciešamos remontdarbus. Šo to pensionārs salaboja pats par saviem līdzekļiem, taču renovēt ēkas sienas nevienam no mājas iedzīvotājiem nav "pa kabatai".

Tiesa lietu pieņēma un piekrita skaidrot notikušā apstākļus. Tas nelegālās būves īpašnieku pamatīgi sadusmojis, jo kopējie kompensējamie zaudējumi lēšami 20 000 eiro apmērā, tāpēc vīrietis esot organizējis fizisku uzbrukumu pensionāram.

Kārlis šobrīd ir atveseļojies un turpina cīnīties par savu un savu kaimiņu labklājību, jo uzskata, ka taisnībai tomēr jāuzvar. Piektdien, 18. janvārī, pensionārs liecināja tiesas sēdē par nodarīto kaitējumu un cer, ka lieta uz priekšu virzīsies, pat ja tas aizņems vēl vairākus gadus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu