Vējoni Ziemassvētkos un Jaunajā gadā apsveicis Putins, Lukašenko un Tramps (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgajā pasākumā Rīgas pilī tiekas ar Latvijas daudzbērnu ģimenēm.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgajā pasākumā Rīgas pilī tiekas ar Latvijas daudzbērnu ģimenēm. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Ziemassvētku un Jaunā gada apsveikumus saņēmis no Krievijas prezidenta Vladimira Putina, Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko, kā arī no ASV prezidenta Donalda Trampa ar kundzi, informē Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidentu apsveikusi arī Vācijas kanclere Angela Merkele, Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, Eiropas Padomes prezidents Donalds Tusks un Eiropas Parlamenta prezidents Antonio Tajāni.

Tāpat Vējoni apsveikuši vairāki Latvijas un citu valstu vēstnieki. Sveicēju vidū bijis arī Spānijas karalis Felipe VI, Norvēģijas karalis Haralds V, Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs, Monako princis Albērs II, Dānijas karaliene Margrēte II, Bahreinas karalis Hamads Bin Isa Al-Khalifs un Abu Dabi kroņprincis Muhameds bin Zajeds al Nahajans.

Garīgo līderu sveicēju vidū bijis Tibetas budistu garīgais līderis Dalailama, Maskavas un visas Krievzemes patriarhs Kirils, Volokalamskas metropolīts Hilarions no Krievijas un Apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs arhibīskaps Pedro Lopess Kintana.

Vējoni apsveikuši vairāku valstu prezidenti, tajā skaitā Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite, Itālijas prezidents Serdžo Matarella, Ķīnas prezidents Sji Dziņpins, Polijas prezidents Andžejs Duda, Ungārijas prezidents Janošs Āders un Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmejers.

Valsts prezidents saņēmis apsveikumus arī no Armēnijas, Apvienoto Arābu Emirātu, Afganistānas, Alžīrijas, Azerbaidžānas, Čehijas, Dienvidāfrikas, Ēģiptes, Irānas, Izraēlas, Kenijas, Kipras, Kirgizstānas, Kosovas, Moldovas, Palestīnas, Singapūras, Slovākijas, Slovēnijas, Turkmenistānas un Uzbekistānas prezidentiem.

Pats Vējonis ir nosūtījis 112 Ziemassvētku un Jaunā gada apsveikumus, no kuriem 106 nosūtīti valstu vadītājiem, tajā skaitā Putinam, bet seši - starptautisko organizāciju vadītājiem.

Kancelejā piebilda, ka katru gadu apsveikumu saņēmēju saraksts tiek atjaunots un precizēts ciešā sadarbībā ar Ārlietu ministriju.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu