Nogalināja sievu, nogalināja advokāti, nogalināja pats sevi - Spāniju šokē traģisku nāvju sērija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Hose Havjers Salvadors Kalvo un Rebeka Santamalju Kansera tiesas prāvas laikā 2005. gadā.
Hose Havjers Salvadors Kalvo un Rebeka Santamalju Kansera tiesas prāvas laikā 2005. gadā. Foto: EPA/Scanpix

Spānijā kāds vīrietis, kurš notiesāts par savas sievas slepkavību, tagad tiek uzskatīts par vainīgu arī savas advokātes slepkavībā, ar kuru viņam bijušas attiecības, un piektdien, 18. janvārī, vīrietis nogalinājis arī pats sevi, vēsta raidorganizācija BBC. 

Hose Havjers Salvadors Kalvo nošāva savu sievu, 29 gadus veco Patrīciju Maurelu Konti, 2003. gada maijā Spānijas ziemeļrietumu reģionā Aragonā.

2017. gadā vīrietis tika atbrīvots un viņš uzsāka attiecības ar 47 gadus veco Rebeku Santamalju Kanseru - ar advokāti, kura aizstāvējusi viņu sievas slepkavības prāvā, vēsta spāņu mediji.

Policija atrada advokātes līķi vīrieša mājās Saragosā pašā piektdienas rīta agrumā. Viņa bija nodurta. 50 gadus vecais Salvadors Kalvo bija iepriekš policiju informējis, ka viņa partnere bija pazudusi bez vēsts.

Pirms pāris stundām, aptuveni pusnaktī, aizdomās turamais nolēca no tilta Tervelas pilsētā, aptuveni 150 kilometrus no Saragosas. Īsi pirms tam vīrieti bija pamanījusi policijas patruļa.

Šis notikums šokējis visu Spāniju un licis apspriest valsts rīcību vardarbības ierobežošanai.

Reaģējot uz minēto trīs cilvēku nāvi, Spānijas premjerministrs Pedro Sančezs apņēmies vairāk cīnīties, lai ierobežotu vardarbību pret sievietēm.

Sančeza paziņojums, šķiet, vērsts pret galēji labējo partiju "Vox", kas īpaši populāra dienvidos, Andalūzijas reģionā. Partija vēlas apturēt juridiskās palīdzības sniegšanu sievietēm, kuras fiziski cietušas no sava partnera; pēc partijas domām, tādā veidā sievietēm tiek negodīgi sniegtas priekšrocības.

Premjerministrs arī norādīja, ka pēdējās dienās Spānijā nogalinātas četras sievietes. Līdzīgos noziegumus pērn valstī tika nogalinātas 47 sievietes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu