Parādnieks varētu kļūt par premjera padomnieku (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Imants Parādnieks
Imants Parādnieks Foto: Ieva Čīka/LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvis Imants Parādnieks varētu kļūt par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) padomnieku, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Lai nodrošinātu demogrāfijas politikas straujāku attīstību, atbildību par šo jomu uzņemsies nacionālās apvienības pārstāvis Parādnieks, teikts aģentūras LETA rīcībā esošajā topošās valdības koalīcijas sadarbības līguma projektā. Tomēr konkrēts Parādnieka amats nav minēts.

Premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) šodien pēc topošās valdības partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka valdības sastāvs netiks paplašināts un jauns ministra amats demogrāfijas jautājumos netiks veidots.

Vienlaikus politiķi vienojušies, ka demogrāfija ir visas valdības izaicinājums, tātad tiks stiprināts Demogrāfisko lietu centrs, teica Kariņš.

Parādnieks piedalījās 13. Saeimas vēlēšanās, tomēr netika pārvēlēts parlamentā. 

Politiķis Māra Kučinska (ZZS) vadības laikā vadījis ekspertu sadarbības platformu "Demogrāfisko lietu centrs", kas tika izveidota, lai nodrošinātu Kučinska valdības prioritātes - demogrāfiskās situācijas uzlabošana, ģimenes dzīves kvalitāte un sociālais nodrošinājums. Tās uzdevums ir tautas ataudzes atbalsta pasākumu izstrāde un pilnveidošana.

LETA jau vēstīja, ka iepriekš potenciālais premjera amata kandidāts Kariņš bija piedāvājis valdībā veidot demogrāfijas lietu ministra amatu, kuru varētu ieņemt Parādnieks. Tomēr partija "KPV LV" uzstāja uz jaunu ministru amatu neveidošanu. Potenciālie partneri šo prasību ņēma vērā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu