Parādnieks būs premjera padomnieks demogrāfijas politikas jautājumos (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Imants Parādnieks
Imants Parādnieks Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvis Imants Parādnieks būs Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) padomnieks demogrāfijas politikas jautājumos, pirmdien, 21. janvārī, žurnālistiem apstiprināja Kariņš.

Šādu informāciju apstiprināja arī pats Parādnieks, piebilstot, ka viņš iecerējis turpināt vadīt "Demogrāfisko lietu centru".

Taujāts, kādas būtu viņa prioritātes šī gada periodā, Parādnieks atbildēja, ka šogad arī bez papildu naudas tērēšanas jaunajai valdībai jāspēj atrisināt trīs Latvijas demogrāfijas izaugsmi bremzējošas problēmas.

Viņaprāt, vispirms jānosaka, ka apmaksātā bērna kopšanas laikā valsts veic sociālās iemaksas vecāku pensiju kapitālā pilnā apmērā no visa bērnu pabalsta.

Kā otro risināmo problēmu Parādnieks pieminēja jauno vecāku mājokļa pieejamības stratēģijas izstrādi, piebilstot, ka svarīgi nekoncentrēties vienīgi uz īres mājokļa nodrošināšanu.

Savukārt kā trešo šī gada periodā risināmo problēmu politiķis akcentēja ģimenēm draudzīgas darbavietu programmas izveidi.

Pēc Parādnieka teiktā, Somijā šāda programma darbojas veiksmīgi, ģimenēm draudzīgiem uzņēmumiem sniedzot papildus punktus, piemēram, valsts vai pašvaldību iepirkumos, tādejādi motivējot uzņēmumus.

Tāpat politiķis norādīja, ka pēdējo gadu laikā "Demogrāfisko lietu centrs" ir izstrādājis ilgtermiņa valsts atbalsta programmu ģimenēm ar bērniem, un to ir būtiski integrēt nākamās valdības darbā.

Parādnieks piedalījās 13. Saeimas vēlēšanās, tomēr netika pārvēlēts parlamentā.

» Parādnieks varētu kļūt par premjera padomnieku

Politiķis Māra Kučinska (ZZS) vadības laikā vadījis ekspertu sadarbības platformu "Demogrāfisko lietu centrs", kas tika izveidota, lai nodrošinātu Kučinska valdības prioritātes - demogrāfiskās situācijas uzlabošana, ģimenes dzīves kvalitāte un sociālais nodrošinājums. Tās uzdevums ir tautas ataudzes atbalsta pasākumu izstrāde un pilnveidošana.

LETA jau vēstīja, ka iepriekš potenciālais premjera amata kandidāts Kariņš bija piedāvājis valdībā veidot demogrāfijas lietu ministra amatu, kuru varētu ieņemt Parādnieks. Tomēr partija "KPV LV" uzstāja uz jaunu ministru amatu neveidošanu. Potenciālie partneri šo prasību ņēma vērā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu