Ķengaragā kaimiņš aizrāda par trokšņošanu, sakaujas un nositas, nokrītot pa kāpnēm (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kāpņu telpa. Ilustratīvs foto
Kāpņu telpa. Ilustratīvs foto Foto: Lita Krone/LETA

Naktī uz 17. janvāri Valsts policijā tika saņemts izsaukums uz kādu daudzdzīvokļu namu Ķengaragā, kur kautiņa rezultātā mira vīrietis, vēsta raidījums "Degpunktā".

Tonakt dzīvoklī vairāku personu kompānija svinējusi atkalsatikšanos. Personas lietojušas alkoholiskos dzērienus un skaļi uzvedušās, un kaimiņiem tas traucējis.

Viens no kaimiņiem nolēmis aprunāties ar svinētājiem un lūgt uzvesties klusāk.

Diemžēl šī saruna izvērtusies traģiski - sākotnēji starp kaimiņu un vienu no kompānijā esošajiem vīriešiem izcēlies mutvārdu konflikts, kas pāraudzis kautiņā.

Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis kaimiņam izdarījis vairākus mērķtiecīgus sitienus, kā rezultātā abi vīrieši nokrituši pa trepēm lejā un kaimiņš notikuma vietā gājis bojā.

Par notikušo nekavējoties tika paziņots Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem, kuri ieradās norādītajā adresē.

Likumsargi aizdomās turēto personu aizturēja un nogādāja iecirknī. Jāpiebilst, ka aizturētais vīrietis tobrīd atradās 2,5 promiļu stiprā alkohola reibumā.

1988. gadā dzimušais aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Tika nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu bojā gājušā vīrieša nāves cēloni.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Aizturētajam vīrietim tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Valsts policija aicina iedzīvotājus situācijās, kad kaimiņi traucē naktsmieru, neiesaistīties padziļinātos konfliktos. Ja aprunājoties, neizdodas vienoties ar kaimiņu par savstarpēji izdevīgu risinājumu problēmai vai jūtams, ka saruna draud izvērsties nopietnākā konfliktā, aicinām par notiekošo ziņot policijai pa tālruņa numuru 110.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu