Atklājas jauni fakti Gdaņskas mēra slepkavības lietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pāvels Adamovičs.
Pāvels Adamovičs. Foto: Reuters/ScanPix

Apcietināts atbildīgais par drošības pasākumiem labdarības koncertā, kura gaitā uzbrucējs ar nazi nāvīgi savainoja Gdaņskas mēru Pāvelu Adamoviču, un viņam izvirzītas apsūdzības nepatiesu liecību sniegšanā, pirmdien paziņojusi prokuratūra.

Apsardzes priekšnieks tiek turēts aizdomās par nepatiesu liecību sniegšanu, kā arī par to, ka mudinājis citus sniegt nepatiesas liecības, pavēstīja Gdaņskas prokuratūras pārstāve sakariem ar presi Gražina Variņuka.

Viņš esot mēģinājis maldināt izmeklētājus, apgalvojot, ka uzbrucējs ticis garām apsardzei un nokļuvis līdz skatuvei, kur viņš nāvīgi savainoja Adamoviču, izmantojot preses karti, sacīja Variņuka.

Par pasākuma drošību atbildīgais, kas prokuratūras publiski sniegtajā informācijā tiek identificēts kā Darjušs S., tiek turēts aizdomās, ka mēģinājis pārliecināt citus apsardzes darbiniekus sniegt izmeklētājiem melīgas liecības.

Ja viņš tiesā tiks atzīts par vainīgu, viņam draud līdz astoņiem gadiem cietumā.

Gdaņskas mērs 13 .janvārī tika sadurts labdarības koncerta laikā un nākamajā dienā slimnīcā mira no gūtajiem ievainojumiem.

Adamovičs piedalījās pasākumā un atradās uz skatuves, kad viņam uzbruka 27 gadus vecs vīrietis, kurš sadūra viņu ar nazi. Uzbrucējs tika aizturēts. Viņam savulaik piespriests cietumsods par bankas aplaupīšanu, taču viņš uzskata sodu par netaisnīgu un tajā vaino tolaik pie varas bijušo partiju "Pilsoniskā platforma". Adamovičs bija "Pilsoniskās platformas" biedrs līdz 2015. gadam.

Pieminot Adamoviču, tūkstošiem cilvēku ar iedegtām svecītēm un karogiem izgāja Gdaņskas ielās. Piemiņas gājieni notika arī Varšavā un vairāk nekā desmit citās Polijas pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu