Cik mēnesī saņems Parādnieks par padomu sniegšanu demogrāfijas jautājumos? (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

13. Saeimā neievēlētais nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvis Imants Parādnieks kā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) padomnieks demogrāfijas politikas jautājumos mēnesī varētu saņemt 2000 eiro, liecina spēkā esošie Ministru kabineta noteikumi "Kārtība, kādā tiek publiskota informācija par amatpersonu (darbinieku) atlīdzības noteikšanas kritērijiem un darba samaksas apmēru sadalījumā pa amatu grupām".

No noteikumiem izriet, ka Ministru prezidenta padomnieks mēnesī vidēji saņem atalgojumu 2000 eiro bruto jeb pirms nodokļu nomaksas.

» Parādnieks būs premjera padomnieks demogrāfijas politikas jautājumos

Tajā pašā laikā minētie noteikumi paredz arī iespēju saņemt piemaksas, prēmijas un naudas balvas. Piemēram, piemaksa līdz 20% no mēnešalgas pienākas, ja amatpersona papildus saviem tiešajiem amata pienākumiem aizvieto prombūtnē esošu amatpersonu vai pilda vakanta amata pienākumus.

Piemaksu līdz 30% no mēnešalgas var saņemt, ja amatpersona papildus saviem tiešajiem pienākumiem pilda vēl citus amata pienākumus.

Piemaksa līdz 40% no mēnešalgas pienākas kompetentāko amatpersonu motivēšanai, bet vienreiz gadā iespējams saņemt prēmiju 75% vai 65%, vai 55% apmērā no mēnešalgas, atkarībā no darba izpildes novērtējuma.

Jau ziņots, ka nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvis Imants Parādnieks būs Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) padomnieks demogrāfijas politikas jautājumos, pirmdien žurnālistiem apstiprināja Kariņš.

Šādu informāciju apstiprināja arī pats Parādnieks, piebilstot, ka viņš iecerējis turpināt vadīt "Demogrāfisko lietu centru".

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu