Kokneses kokaīna lietā aizturēts vēl viens cilvēks (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vieta Kokneses novadā, kur tika atrasts kokaīns
Foto: Vieta Kokneses novadā, kur tika atrasts kokaīns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kokneses kokaīna lietā aizturēts un apcietināts vēl viens cilvēks, intervijā LTV pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Pēc Ķuža vārdiem, arī šis cilvēks dzīvojis un strādājis Latvijā. Aizturētais esot bijis "saistīts ar kravas virzību", taču sīkāku informāciju Ķuzis nesniedza.

Foto: Vieta Kokneses novadā, kur tika atrasts kokaīns

Kokaīna kravas mērķis nav bijusi Latvija, bet reālo galamērķi Ķuzis nenosauca, uzsverot, ka to vēl skaidro izmeklēšanā.

Jau vēstīts, ka 8. janvārī Valsts policija sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un Valsts policijas pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgāja kokaīna kravu - 42 kartona kastes, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Foto: Policija informē par līdz šim lielāko kokaīna kravu Latvijā

Valsts policija šajā lietā sākotnēji aizturēja piecus Latvijas pilsoņus. Trīs personām uzreiz tika piemērots apcietinājums, bet pārējiem, kuriem bija mazāka līdzdalība šajā noziegumā, tika noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viena no piecām personām agrāk tiesāta par kontrabandu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas paslēptas kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti.

Paziņojumā skaidrots, ka ferma kalpojusi kā "loģistikas centrs" narkotiku tālākai izplatīšanai Eiropā. Tāpat paziņojumā norādīts, ka operatīvo darbību rezultātā Latvijā aizturēti pieci cilvēki - Jānis B., Andris E., Edgars E., Imants B. un Agris V.

Atbilstoši Ekvadoras policijas publicētajām lomu sadalījumam Andris E. bijis fermas īpašnieks, savukārt Jānis B. un Edgars E. nodarbojušies ar kravas pārkraušanu, bet Imants B. nodrošinājis drošību. Turpretim Agrim V. nav norādīta loma noziedzīgajā nodarījumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu