Kāds būs no Latvijas ieceļojušo pilsoņu statuss Lielbritānijā pēc "Brexit"? (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija un Lielbritānija ir panākušas divpusēju vienošanos, ka arī gadījumā, ja Lielbritānija no Eiropas Savienības (ES) izstāsies bez vienošanās, tad līdz 29. martam likumīgi ieceļojušo otras valsts pilsoņu tiesības un statuss faktiskajā mītnes zemē arī pēc "Brexit" nemainīsies, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" paziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš informēja, ka šāda divpusēja vienošanās panākta pirmdien, taču par to vēl gaidāms Lielbritānijas valdības paziņojums un Latvijas Saeimas lēmums. "Pie tā šobrīd strādā mūsu Saeimas Ārlietu komisija. Pēc tam, protams, mums ir ļoti daudz darba citos jautājumos, lai grozītu likumus, lai piemērotos.

Es nedomāju, ka viss būs gludi. Būsim godīgi: tas ir tāds process, kuru neviens nevar noprognozēt," atzina Rinkēvičs.

Komentējot nokaitēto situāciju ar Lielbritānijas nespēju panākt atbalstu "Brexit" vienošanās dokumentam, Latvijas ārlietu ministrs skaidroja, ka no Lielbritānijas amatpersonu pēdējiem paziņojumiem ir noprotams, ka britu valdība vismaz pagaidām izslēdz atkārtota referenduma rīkošanu, taču "visas pārējās iespējas ir absolūti atvērtas".

»ĀM: arī Latvijas pusei nopietni jāgatavojas "Brexit" iznākumam

Kā ziņots, neraugoties uz to, vai Lielbritānija no ES izstāsies ar vai bez vienošanās, būs nepieciešams grozīt virkni Latvijas likumu un normatīvo aktu.

ĀM iepriekš brīdinājusi - ja Lielbritānija izstāsies no ES bez vienošanās, trīs gadu periodā Latvijas budžetā būs jāparedz papildus tēriņi līdz 10,1 miljonam eiro.

Foto: Tūkstošiem cilvēku Londonā protestē pret "Brexit"

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu