Sprūds uztraucas, ka "Trasta komercbankas" kriminālprocesā apsūdzētie nespēs apmaksāt advokātu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tiesas sēde krimināllietā pret Māri Sprūdu.
Tiesas sēde krimināllietā pret Māri Sprūdu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Bijušais maksātnespējas advokāts Māris Sprūds "Trasta komercbankas" likvidācijas kriminālprocesā pauž bažas, ka lietā apsūdzētie nespēs apmaksāt dārgo advokātu, ja tiesa sēdes nozīmēs tik bieži - ik nedēļu, vēsta "LNT Ziņas".

Kā noskaidroja "LNT Ziņas", Sprūds nevēlas pieļaut situāciju, ka aizstāvība būs jālūdz nodrošināt valsts apmaksātam advokātam.

Tiesas sēde šodien tika atlikta līdz 31. maijam, nesākot to skatīt pēc būtības.

Kā iepriekš vēstīts, piektdien, 25. janvārī, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa sāka skatīt krimināllietu, kurā bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds un vēl desmit personas apsūdzētas izspiešanā, pilnvaru ļaunprātīgā izmantošanā, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā un citos noziegumos.

» Tiesa sāks skatīt krimināllietu pret Sprūdu un vēl desmit personām

Prokuratūra pērn novembra beigās nodeva tiesai krimināllietu, kurā par dažādiem noziegumiem apsūdzēts Sprūds un vēl desmit personas. 

Sprūds apsūdzēts par piesavināšanos, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un izspiešanu organizētā grupā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu