Kā pareizi rīkoties, ja ieilgusi slimība? Vai par uzturēšanos slimnīcā neatliekamā kārtā ir jāmaksā? Vai gripas sezonas laikā drīkst pret to vakcinēties? Rīgas Austrumu klīniskā slimnīca atspēko mītus, ko iedzīvotāji plaši apspriež sociālajos tīklos un sarunās poliklīniku rindās.

Ko darīt, ja slimība ieilgusi?

Slimnīcas speciālisti iesaka - ja slimība ieilgusi, pašam ilgi nav "jāzīlē", kas par vainu, bet jāvēršas pēc palīdzības pie ārsta.

Foto: Publicitātes foto / Austrumu slimnīca

Visbiežāk organisms pats septiņu līdz desmit dienu laikā uzveic elpceļu vīrusinfekciju un nekāda īpaša ārstēšana nav nepieciešama.

Tomēr daļā gadījumu slimība ieilgst, attīstoties plaušu karsonim vai citiem sarežģījumiem, un tad gan bez ārsta palīdzības neiztikt.

Tāpat aiz tādiem simptomiem kā paaugstināta temperatūra un klepus mēdz slēpties daudz nopietnākas slimības - piemēram, tuberkuloze un pat plaušu vēzis.

Vai tiešām gripas sezonas laikā nedrīkst vakcinēties?

Aktīvās gripas sezonas laikā ik dienu slimnīcas speciālisti saņem virkni jautājumu par šo slimību, tiek lūgti komentēt arī dažādas "runas" sociālajos tīklos, kas satrauc cilvēku prātus.

Foto: Publicitātes foto / Austrumu slimnīca

Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas ārsti norāda, ka nevajag ticēt baumām, bet konsultēties ar speciālistu, lai gūtu pārliecību par izvēli.

Vai pēc nonākšanas slimnīcā neatliekamā kārtā nav jāmaksā?

2018. gada laikā pacienti par slimnīcā saņemtajiem pakalpojumiem ir palikuši parāda 418 660 eiro. Lielākā daļa par saņemto palīdzību Neatliekamās palīdzības klīnikā.

Foto: Publicitātes foto / Austrumu slimnīca

Mediķi norāda: izrādās, ka daudzi maldīgi domā, ka, nonākot slimnīcā neatliekamā kārtā, par šeit saņemtajiem pakalpojumiem nav jāmaksā, bet tā tas nav.

"Pat tad, ja slimnīcā cilvēks nonāk neatliekamā kārtā, viņam ir jāveic pacienta iemaksas par stacionārā saņemto medicīnisko palīdzību, ja vien viņš nepieder pie kādas no grupām, kuras no šo pacientu iemaksu veikšanas ar likumu ir atbrīvotas," norāda Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas speciālisti un aicina – pirms doties prom no slimnīcas, atcerēties samaksāt rēķinu.

Kuras grupas atbrīvotas no pacientu līdzmaksājumiem? To uzzini šeit

Foto: Ieskaties - Gaiļezera slepenās pazemes slimnīcas gaiteņi!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp