Rīgas "Dinamo" iespējas tikt izslēgšanas spēlēs (1)

Cik tas ir reāli?
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gints Meija, Nerijus Ališausks, Lauris Dārziņš
Gints Meija, Nerijus Ališausks, Lauris Dārziņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas hokeja komanda Rīgas "Dinamo" turpina cīņu par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēm. Jau ilgāku laiku rīdzinieki atrodas devītajā vietā Rietumu konferencē, atpaliekot tikai nedaudz no ilgi kārotā mērķa. Vai "Dinamo" izdosies iekļūt labāko astoņu komandu skaitā? Un, cik tas ir reāli?

Līdz KHL regulāras sezonas beigām rīdziniekiem ir atlikušas astoņas spēles. Piecas no tām "Dinamo" aizvadīs savās mājās, savukārt trīs nāksies aizvadīt izbraukumā. 

Dotajā brīdī Rīgas komanda atrodas devītajā vietā Rietumu konferencē. 54 spēlēs vienība ir spējusi izcīnīt 52 punktus. Astotajā vietā esošā HK "Soči" tikpat spēlēs ir pratusi izcīnīt 55 punktus. Tātad līdz astotajai vietai rīdziniekus šķir trīs punkti.

Pēc zaudējuma Maskavas "Dinamo" komandai, rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns atzina, ka priekšā vēl ir daudz spēļu, kurās komanda var gūt punktus. 

"Vajag saņemties un iet tālāk. Priekšā vēl daudz spēļu, kurās varam gūt punktus," pēcspēles preses konferencē teica Ankipāns.

Taču realitāte ir tāda, ka nemaz tik daudz to spēļu nav. Tiesa, viens labums "Dinamo" komandai ir - no astoņām atlikušajām spēlēm tikai trīs būs jāaizvada pret komandām, kuras atrodas izslēgšanas spēļu robežā. Piecas spēles būs pret komandām, kuras uz izslēgšanas spēlēm īsti vairs nekandidē - divreiz nāksies tikties ar Minskas "Dinamo" un Bratislavas "Slovan", kā arī vienu reizi tiks aizvadīta cīņa ar Kuldas pārstāvēto "Severstaļ". 

Šajās spēlēs rīdzinieki punktus nedrīkst zaudēt. Kalendārs ir pateicīgs, tagad viss ir palicis hokejistu rokās. Ja "Dinamo" zaudēs punktus pret šīm komandām, tad acīmredzot šogad rīdzinieki vēl nebūs pelnījuši tikt izslēgšanas spēlēs. 

Arī Rīgas komandas spēlētājs Brendons Makmilans saprot to, ka katra atlikusī spēle komandai ir svarīga. Kā atzinis hokejists, tad "Dinamo" vienībai izslēgšanas spēles jau ir sākušās. 

“Mums būs spēle (pret "Spartak") savu līdzjutēju priekšā un ir jāizcīna uzvara. Mums Play-off jau ir sācies. Atkāpšanās ceļa nav. Ir kārtīgi jāatpūšas un jāiet cīnīties," atzinis Makmilans. 

Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Zane Bitere/LETA

Pēdējās spēlēs par "Dinamo" komandas līderi izteikti ir kļuvis tās kapteinis Lauris Dārziņš. 34 gadus vecais hokejists šosezon komandas kreklā ir aizvadījis visas 54 spēles, kuru laikā paspējis sakrāt 39 punktus (15+24). Kopumā komandas rezultatīvākais spēlētājs ir zviedrs Linuss Videls, kurš 41 spēlē guvis 41 punktu (21+20). Jāpiemin, ka Videls izlaidis jau vairākas spēles traumas dēļ. 

Pētot "Dinamo" komandas sīvāko konkurentu HK "Soči" spēļu grafiku, tad redzams, ka no atlikušajā astoņām spēlēm komanda četras aizvadīs savās mājās. Pretinieki "Soči" vienībai ir nopietnāki, jo nāksies aizvadīt piecas spēles pret komandām, kuras dotajā brīdī atrodas izslēgšanas spēļu robežā. 

Katrs punkts no atlikušajām astoņām spēlēm Rīgas komandai ir svarīgs. Pret "Slovan", Minskas "Dinamo" un "Severstaļ" rīdziniekiem ir jāņem uzvaras. Būtu nepieciešams "iekost" arī "Spartak", "Jokerit" un "CSKA" grandiem. Atlikušais kalendārs "Dinamo" komandai ir pateicīgāks, tādēļ gribētos ticēt tam, ka vienība savāksies un pēc piecu gadu pauzes spēs iekļūt izslēgšanas spēlēs. Taču jāatceras ir viena lieta - "Soči" vienībai ir trīs punktu pārsvars pār Rīgas "Dinamo". 

Rīgas "Dinamo" atlikušais spēļu kalendārs:

31.01.2019. plkst. 19.30 | Rīgas "Dinamo" - Maskavas "Spartak"

02.02.2019. plkst. 16:00 | Rīgas "Dinamo" - Minskas "Dinamo"

04.02.2019. plkst. 19:30 | Bratislavas "Slovan" - Rīgas "Dinamo" 

11.02.2019. plkst. 19:30 | Rīgas "Dinamo" - Helsinku "Jokerit"

15.02.2019. plkst. 19:30 | Rīgas "Dinamo" - Minskas "Dinamo"

18.02.2019. plkst. 19:30 | Rīgas "Dinamo" - Bratislavas "Slovan" 

20.02.2019. plkst. 18:00 | Čerepovecas "Severstaļ" - Rīgas "Dinamo" 

22.02.2019. plkst. 18:30 | Maskavas CSKA - Rīgas "Dinamo"

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu