Jelgavā sācies Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla konkurss

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ledus skulptūru festivāls
Ledus skulptūru festivāls Foto: Publicitātes foto

Jelgavā sācies Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla konkurss, kurā piedalās 33 mākslinieki no 7 valstīm. Šodien, 4. februārī, tēlnieki, katrs no viena 100 x 50 x 25 cm liela un 120 kg smaga ledus bloka, izveidoja individuālās ledus skulptūras, kuras līdz festivāla atklāšanai uzglabās saldētavā.

Savukārt rīt, 5. februārī, mākslinieki Pasta salā uzsāk komandu skulptūru formu veidošanu un turpinās darbu pie detaļu izstrādes līdz pat piektdienai. To būvniecībai katra komanda izmantos vienu lielo (200 x 100 x 50 cm) un astoņus mazos ledus blokus (100 x 50 x 25 cm). 

Paralēli konkursa darbu veidošanai Jelgavā top lielformāta ledus objekti, tādi kā "Ledus vīni" ledus bārs, vairākas foto skulptūras, ledus labirints un slidkalniņš bērniem u.c.

Foto: Ledus skulptūru festivāla pirmā diena

Jelgavas pilsētā no 8. līdz 10. februārim jau 21. reizi notiks Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls. Festivāls notiks trīs vietās pilsētā: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Pils salā (Pilssalas ielā 1) . Apmeklētāji festivāla dienās aicināti apskatīt kopumā vairāk nekā 65 ledus skulptūras un dažādus ledus objektus, kā arī baudīt populāru mūziķu koncertus, izrādes bērniem, radošās darbnīcas, tirdziņu un daudz ko citu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu