Savickis: Esmu gandarīts par Rīgas "Dinamo" parādīto sniegumu (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja komanda Rīgas "Dinamo" aizvada noslēdzošās cīņas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāras sezonas ietvaros. Vienība turpina cīņu par izslēgšanas spēlēm, taču katra atlikusī spēle ir ļoti svarīga. Kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis sarunā ar portālu Apollo atzinis, ka ir gandarīts par "Dinamo" parādīto līdzšinējo sniegumu. 

Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 57 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, no pirmā astoņnieka atpaliekot par diviem punktiem. Komanda pēc vairāku sezonu pārtraukuma izrāda nopietnu cīņu par izslēgšanas spēlēm. Parādīto cīņassparu novērtē arī Savickis, kurš ir gandarīts par redzēto sniegumu uz laukuma.

"Vispār sezona ir ļoti laba. Komanda ir kolosāla. Esmu ļoti gandarīts par to, kā mēs spēlējam šogad. Komanda rāda to, uz ko tā ir spējīga. Jāatzīst, ka meistarības ziņā mēs neesam nekāds grands, taču kopējais komandas sniegums ir labs," atzīst Savickis. 

Savickis arī atzīst to, ka vasarā tika aizvadīts labs komplektēšanas periods. "Vasarā tika labi aizvadīts komandas veidošanas periods. Mēs varam apspēlēt jebkuru, tiesa - arī zaudēt," atklāj Savickis. 

15.februārī komanda aizvadīs duelis Rīgā zem klajas debess pret Minskas "Dinamo". Savickis atklājis, ka šie būs īsti hokeja svētki visiem līdzjutējiem. 

"Pēc iepriekšējā gada, daudzi sacīja, ka spēle zem klajas debess noteikti ir jāatkārto. Tas ir īpašs notikums, jo hokejs atgriežas pagātnē - spēles notiek svaigā gaisā, spēlētāji un līdzjutēji tver savādākas emocijas," atzīst Savickis. 

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu