Vācijas sociāldemokrāti vēlas nodrošināt darbiniekiem tiesības strādāt no mājām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Vācijas Sociāldemokrātiskā partija (SPD) vēlas ar likumu nodrošināt darbiniekiem tiesības strādāt no mājām, ceturtdien ziņo mediji.

Mediju grupas "Funke" laikraksti vēstīja, ka SPD līderi sanāksmē svētdien un pirmdien vēlas pieņemt dokumentu, kurā būs izklāstīta partijas stratēģija nodarbinātības jomā nākotnē.

Dokumentā teikts, ka partija vēlas nodrošināt tiesības strādāt attālināti un tiesības uz biroju mājās, lai lielāks skaits strādājošo gūtu labumu no digitālās pasaules piedāvātajām priekšrocībām.

Lai nodrošinātu, ka darba laiks mājās nekļūst pārmērīgs, SPD vēlas aizsargāt strādājošos no nemitīgas pieejamības, teikts dokumentā.

Laikraksti vēsta, ka tiklīdz SPD līderi nedēļas nogalē būs vienojušies par šo stratēģiju, partija vēlas izpētīt, kādus priekšlikumus iespējams realizēt koalīcijas valdībā kopā ar kancleres Angelas Merkeles konservatīvo bloku.

SPD vadība arī vēlas pārskatīt bijušā Vācijas kanclera sociāldemokrāta Gerharda Šrēdera īstenoto sociālo pabalstu reformu.

SPD, kas pašreiz piedzīvo krīzi, cenšas apturēt savas popularitātes lejupslīdi un atgūt vēlētāju uzticību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu