Jaundžeikaru iesūdz tiesā; piensaimnieki vēlas piedzīt 110 tūkstošu eiro parādu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dzintars Jaundžeikars.
Dzintars Jaundžeikars. Foto: Lita Krone/LETA

Četras Vidzemes zemnieku saimniecības un viena privātpersona tiesā iesūdzējušas bijušo iekšlietu ministru un kādreizējo Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju Dzintaru Jaundžeikaru, kura piena uzpirkšanas uzņēmums "Kalnbudes" pērn palicis parādā par piegādāto svaigpienu, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

No Jaundžeikara uzņēmuma "Kalnbudes" piensaimnieki tiesā vēlas piedzīt kopsummā 110 255 eiro kā pamatsummu, kā arī kavējuma soda procentus, jo prasības celtas par notikumiem 2018. gada sākumā.

No izdalītajiem atsevišķajiem pieciem procesiem ceturtdien Vidzemes rajona Limbažu tiesa skatīja Siguldas novada Allažu pagasta piensaimniecības "Jaunveltiņi" prasību atgūt 29 000 eiro.

Norādot uz veselības problēmām, bijušais iekšlietu ministrs rakstiski aicināja lietas izskatīšanu atlikt. Tiesnese Daina Glinka šo lūgumu neapmierināja, jo darba nespējas lapā nav bijis norādes uz gultas režīmu vai liegumu iziet ārpus mājas.

Turklāt Jaundžeikars nav radis iespēju pilnvarot kādu savu pārstāvi. Lieta tika izskatīta bez atbildētāja klātbūtnes.

Piensaimniekus tiesā, sniedzot bezmaksas juridisko palīdzību, aizstāv Lauku atbalsta dienests, kura pārstāvis Sandris Briedis uzsvēra, ka esot skaidri pierādījumi, ka Jaundžeikara uzņēmums svaigpienu no zemniekiem saņēmis, bet naudu nav samaksājis.

Tiesvedības pret bijušo politiķi sāktas ne tikai Limbažos, bet arī Valmierā un Madonā.

Piemēram, Sējas novada zemnieku saimniecība "Robežnieki" vēlas atgūt 29 000 eiro, bet piensaimniece no Raunas - 27 000 eiro.

Zemnieki apgalvo, ka neesot bijis iespējams ar Jaundžeikaru noslēgt ārpus tiesas izlīgumu. Pēc piensaimnieku stāstītā Dzintara Jaundžeikara uzņēmums "Kalnbudes" darbojies kā starpnieks, piena uzpircējs, starp zemniekiem un piena kombinātiem.

Spriedums lietā starp zemnieku saimniecību "Jaunveltiņi" un Jaundžeikara uzņēmumu gaidāms 22. februārī.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu