Valsts policija: Ušakova atbalsta mītiņā kulminācijas brīdī bija ap 3000 dalībnieku (32)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pie Rīgas Rātsnama notiek mītiņš Ušakova atbalstam
Foto: Pie Rīgas Rātsnama notiek mītiņš Ušakova atbalstam Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien notikušajā mītiņā Rātslaukumā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) atbalstam kulminācijas brīdī bija ap 3000 dalībnieku, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija.

Video: Partijas "Saskaņa" rīkotais mītiņš pie Rīgas domes

Fotogalerija: Partijas "Saskaņa" rīkotais mītiņš pie Rīgas domes

Rātslaukumā sanāca cilvēki no Rīgas apkaimēm un pilsētām, kuras organizētāji nosauca no skatuves. Publiku pasākuma organizētāji uzrunāja latviski un krieviski.

Pasākuma dalībnieki ik pa laikam izkliedza kādus Ušakovu un partiju "Saskaņa" atbalstošus saukļus, tostarp "Rokas nost no Rīgas!". Pasākumā tika rībinātas bungas.

Skatuve bija izveidota pie Rīgas domes trepēm. Apskaņošanas tehnika tika izvietota zilā teltī, uz kuras attēlotas Rīgas atslēgas. Tika dalīti pie apģērba piespraužamie Rīgas zili baltie karodziņi.

Uz vairākus metrus gara plakāta bija rakstīts "Rokas nost no Ušakova". Pasākuma dalībniekiem līdzi bija apmēram desmit Latvijas karogi.

Uz mazāka izmēra plakātiem bija dažādi uzraksti, tostarp "Lieciet mieru Rīgas domei. Nodrošiniet labu izglītību mūsu bērniem", "Par Nilu", "Kur ir mūsu pensijas? Jūsu solījumi".

Viena no pasākuma vadītājām, Saeimas deputāte Regīna Ločmele-Luņova (S), norādīja, ka pie skatuves kāda reibumā esoša persona sākotnēji vēlējās veikt kādu provokāciju, taču tika aizvesta prom. Viņa aicināja par jebkādiem provokatīviem gadījumiem vērsties pie policijas darbiniekiem.

Pasākumu vēroja liels daudzums tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju - gan formas tērpos, gan civilajā apģērbā.

Valsts policijā aģentūrai LETA apliecināja, ka pasākums noritēja mierīgi, bez būtiskiem starpgadījumiem.

Uzrunas pasākumā teica Rīgas domes un Saeimas deputāti, tostarp Ušakovs un Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (S), kā arī citi aktīvisti.

Dombrovskis, runājot latviešu un krievu valodā, apgalvoja, ka Ušakovs esot parādījis, ka Rīgā var strādāt "bez sarkanajām līnijām".

Dombrovskis atzina, ka Rīgā ielu kvalitāte varētu būt daudz labāka un ka situācija saistībā ar "Rīgas satiksmi" ir traģiska, taču reizē jāatceras, kurš nodrošinājis to, ka tiek izremontētas skolas, izbūvēti bērnu spēļu laukumi pagalmos un izdarītas citas lietas. Klātesošie atbildēja, ka šos darbus paveicis Rīgas mērs.

Pasākums noorganizēts pēc Ušakova īpašumā veiktās kratīšanas saistībā ar "Rīgas satiksmes" korupcijas kriminālprocesu.

Pirms pasākuma Valsts drošības dienests aicināja iedzīvotājus neiesaistīties provokācijās un prettiesiskās aktivitātēs, kuras apdraudētu līdzcilvēku drošību un sabiedrisko kārtību un par kurām likumā paredzēta administratīvā un kriminālā atbildība.

VDD atgādināja, ka ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi paust savus uzskatus.

Kā ziņots, partija "Saskaņa" sestdien pieteica mītiņu Rātslaukumā. Sapulces oficiālais mērķis bija dot iespēju iedzīvotājiem izteikt savu viedokli par pēdējā laikā valstī un Rīgā notiekošo.

Tomēr, kā liecina Rīgas domes deputāta Vitālija Dubova (S) ieraksts sociālajā vietnē "Facebook", mītiņš bija paredzēts Rīgas mēra atbalstam.

Tikmēr Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par nacionālā naida kurināšanu saistībā ar Rīgā iedzīvotājiem izplatīto aicinājumu piedalīties sestdien paredzētajā partijas "Saskaņa" atbalsta mītiņā.

Sociālajos tīklos izplatītās fotogrāfijas liecina, ka Bolderājā iedzīvotājiem izplatītas lapiņas, kurās redzams Ušakovs ietērpts koncentrācijas nometņu ieslodzītā drānās. Viņu sagrābuši nacistiskās Vācijas formastērpos ģērbti karavīri uz kuru ķiverēm kāškrusta vietā attēlots logo, kas ir līdzīgs VL-TB/LNNK logo. Ušakovam kaklā uzkārts plakāts ar uzrakstu: "Tāpēc, ka krievs."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu