Linkaits rosinās samazināt algas lielo ostu valdes locekļiem; pret to iebilst Ameriks un Lembergs (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Jānis Škapars/TVNET

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) grasās rosināt samazināt lielo ostu valdes locekļu atalgojumu, vēsta LNT Ziņas.

Ministra ieskatā, ostu valdes locekļiem vajadzētu maksāt tikpat, cik valsts kapitālsabiedrību padomes locekļiem.

"Satiksmes ministrija jau sākusi darbu pie attiecīgiem grozījumiem normatīvajā bāzē, lai mainītu atalgojumu ostu valžu locekļiem," atklāja Linkaits.

Lielas kapitālsabiedrības padomes loceklis var saņemt līdz pat aptuveni 3 000 mēnesī, un tādā gadījumā ostas valdes locekļa alga varētu samazināties par aptuveni 20%, jo šobrīd tā ir ap 3 800 eiro, vēsta LNT Ziņas.

Pret ieceri iebilst Rīgas Brīvostas ilggadējais valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks, uzskatot, ka esošās algas ir pamatotas.

Savukārt Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs norādīja, ka ostu valdes locekļi lemj par aktīviem vairāku simtu miljonu eiro apjomā.

"Ja domājat, ka tur ir jēga likt tādus bezdarbniekus, tad diez vai tas būtu gudri. Tā nekur pasaulē nedara," teica Lembergs.

Nobažījies arī Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vilnītis, pauzdams, ka algas samazinājums apgrūtinās atrast zinošus darbiniekus.

"Mums ļoti svarīgi, ka valsts sekretāri šeit strādātu, ka viņi ir ieinteresēti. Viņi saņem, manuprāt, samērīgu atalgojumu," LNT Ziņām skaidroja Vilnītis.

Rīgas un Ventspils ostās kopumā strādā astoņi valdes locekļi, bet Liepājā – deviņi.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu