Sarkanā krusta darbinieki sadedzina saziedotās mantas (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Kāds vīrietis pieķēris Sarkanā krusta organizācijas biedrus, kuri iznīcina saziedotās mantas tās sadedzinot, vēsta raidījums "Degpunktā".

Dobeles iedzīvotājs Jānis bijis ciemos pie saviem paziņām netālu no pilsētas. Kādā brīdī turpat pagalmā sākušās dīvainas lietas.

Jānis saka, ka pēc mantu dedzināšanas izplatījusies ļoti kodīga smaka, to redzot sapratis, ka bez policijas iejaukšanās nekas nemainīsies un drošības pēc pārkāpumu arī nofilmējis.

Dedzinātāji savu vainu atzinuši un darījuši visu iespējamo, lai likvidētu ugunskuru.

Viņiem sastādīts protokols pēc panta par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu.

Sarkanā krusta Dobeles komitejas izpilddirektore Dina Austriņa, taujāta par mantu dedzināšanu, skaidro, ka darbības bijušas saskaņotas ar zemes īpašnieci un esot iznīcinātas tikai nevajadzīgas vai nederīgas drēbes.

Austriņa saka, ka pirms mest ārā drēbes, tās tiek kārtīgi izšķirotas, visas derīgās mantas nosūta uz apkārt esošajiem ciematiem un piedāvā trūcīgajiem, bet sasmērētas un saplēstas mantas, ko nav iespējams valkāt - iznīcina.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu