Judins: "Jaunā Vienotība" varētu vienoties par efektīvi strādāt spējīgu kandidātu Valsts prezidenta amatam (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Andrejs Judins ("Jaunā Vienotība").
Saeimas deputāts Andrejs Judins ("Jaunā Vienotība"). Foto: Ieva Lūka / LETA

Partiju apvienība "Jaunā Vienotība" (JV) varētu vienoties par efektīvi strādāt spējīgu kandidātu Valsts prezidenta amatam, aģentūrai LETA sacīja Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Judins (JV).

Judins domā, ka JV vienosies par viena kandidāta virzīšanu Valsts prezidenta amatam un nav pamata domāt, ka politiskais spēks pārsteigtu ar kādu sabiedrībā nezināmu pretendentu. Svarīgi, lai potenciālais kandidāts būtu atpazīstams un ar potenciālu efektīvi strādāt, akcentēja politiķis.

JV tuvākajā laikā, iespējams, pēc dažām nedēļām, varētu plašāk spriest par Valsts prezidenta vēlēšanām, pauda Judins. Viņš norādīja, ka politiskā spēka pārstāvjiem šajā jautājumā "domas jau ir, bet tās vēl nav verbalizētas".

Pirms diskusijas frakcijā jābūt lielākai skaidrībai par situāciju, norādīja politiķis, kurš piebilda, ka, lai gan katram deputātam ir tiesības izvirzīt savu pretendentu, tomēr šis nav gadījums, kad vajadzētu pārsteigt sabiedrību "ar simts kandidātiem".

Politiķis pieļauj, ka procesa noslēgumā koalīcijai vajadzētu vienoties par vienu kandidātu Valsts prezidentam amatam.

Vaicāts par iespēju Valsts prezidenta amatā atbalstīt pašreizējā prezidenta Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vai Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita iespējamās kandidatūras, Judins atturējās no vērtējuma paušanas attiecībā uz kādu no abiem iespējamajiem kandidātiem. Viņš gan atgādināja, ka iepriekšējās prezidenta vēlēšanās viņš un citi kolēģi sākotnēji bija par Levitu.

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 2019. gada pavasara otrajā pusē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu