Kucēns kā zīdainis - četri uzņēmumi, kas gatavi darbiniekiem piešķirt dzīvnieka kopšanas atvaļinājumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Brīdis, kad ģimenē un mājās ienāk kucēns, ne vienmēr ir jauks un mierpilns. Daži uzņēmumi saprot, cik šis laiks jaunajam suņa saimniekam var būt izaicinošs, tāpēc gatavi piešķirt "dzīvnieka kopšanas atvaļinājumu", vēsta portāls "Business Insider".

Katrs, kam bijusi pieredze ar kucēniem, zina, ka tas ir smags darbs - kucēns mājās ir teju tas pats, kas mazulis. Nepieciešams ļoti daudz laika un pacietības, līdz kucēns adaptējas un pieņem jaunās mājas. Tas tikko nošķirts no mātes un nonācis jaunā vidē, tāpēc pirmajās nedēļās vai pat mēnešos ļoti pārdzīvos.

Un tikai pēc šī perioda iespējams domāt par tādām lietām kā suņu skola un apmācības.

Dzīvnieku apdrošināšanas uzņēmuma "Petplan" pētījumā atklāts, ka aptuveni pieci procenti Anglijā strādājošo saņēmuši piedāvājumu doties apmaksātā atvaļinājumā brīdī, kad mājās ienāk jauns mājdzīvnieks.

Kā izrādās, daži uzņēmumi šo periodu ļoti labi saprot, un ir gatavi darbinieku sūtīt "kucēna dekrētā". 

  • Mars Petcare

Šis dzīvnieku barības ražošanas uzņēmums bija viens no pirmajiem, kas sāka piešķirt darbiniekiem dzīvnieka kopšanas atvaļinājumu. Darbiniekiem tiek piešķirts 10 stundu apmaksāts atvaļinājums, turklāt pēc tam tie drīkst jauno mājdzīvnieku vest uz ofisu.

  • Mparticle

Datu apstrādes uzņēmums "Mparticle" darbiniekiem piešķir divu nedēļu atvaļinājumu, ja viņu mājās tiek pieņemts kāds suns no patversmes. Kompānijas pārstāve norāda, ka šis laiks paredzēts suņa apmācībām un pastaigām.

  • BitSol Solutions

Šis tehnoloģiju uzņēmums piedāvā darbiniekiem doties nedēļu ilgā atvaļinājumā, kad tie iegādājas jaunu mājdzīvnieku. Uzņēmuma direktors stāsta, ka kucēns ir gluži kā zīdainis, un katram būtu nepieciešams brīvs laiks, lai ar to iepazītos un izveidotu saikni.

  • BrewDog

Skotijas alus darītava arī ir gatava savus darbiniekus sūtīt nedēļu ilgā dzīvnieka kopšanas atvaļinājumā. Iemesls pavisam vienkāršs - viņiem ļoti patīk suņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu