Valsts kase emitējusi 30 gadu obligācijas 700 miljonu eiro apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Plāksne ar uzrakstu "Valsts kase".
Plāksne ar uzrakstu "Valsts kase". Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts kase otrdien emitējusi 30 gadu obligācijas 700 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts kases sabiedrisko attiecību speciāliste Eva Šmite-Krēgere.

Viņa informēja, ka Latvija otrdien emitēja jaunas 30 gadu obligācijas ar dzēšanas termiņu 2049.gadā, piesaistot finansējumu 700 miljonu eiro apmērā ar ienesīgumu 1,929% un nofiksējot kupona (procentu) likmi 1,875%.

Pieprasījums pēc obligācijām būtiski pārsniedza piedāvājumu, piebilda Šmite-Krēgere, informējot, ka Latvijas obligācijas iegādājās vairāk nekā 70 investoru, tostarp pārsvarā no Eiropas valstīm.

"Finansējums piesaistīts labvēlīgā finanšu tirgus situācijā ar izdevīgām aizņemšanās procentu likmēm, nodrošinot zemus un prognozējamus parāda apkalpošanas izdevumus ilgtermiņā. Ar šo vērtspapīru emisijas darījumu Valsts kase ir piesaistījusi lielāko daļu no šogad plānotā aizņemšanās apmēra ārējos tirgos," sacīja Šmite-Krēgere.

Emisijas vadošās bankas bija "Citi", "Credit Agricole" un "Goldman Sachs".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu